A fost lansat proiectul „Educaţie nonformală pentru elevii din Codlea, Cristian şi...

A fost lansat proiectul „Educaţie nonformală pentru elevii din Codlea, Cristian şi Râşnov”

0 50

Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, în calitate de beneficiar, implementează, în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Locală Integrată Brașov (ADLI), Școala Gimnazială Cristian, Școala Gimnazială Nr. 3 Coldea și Școala Gimnazială Nr. 3 Râșnov, până la data de 31.12.2023, proiectul „Educaţie nonformală pentru elevii din Codlea, Cristian şi Râşnov”, proiect cofinanţat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.
Obiectivul general al proiectului constă în reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul primar și secundar pentru copii din comunitățile dezavantajate socio-economic ale comunei Cristian și orașelor Râșnov, Codlea.
Realizarea obiectivului general se face prin implementarea unor măsuri integrate în cadrul școlilor partenere, mai exact prin furnizarea de programe de educație nonformală, în sistem outdoor. Aceste programe vor fi acompaniate de măsuri pentru informare, consiliere și servicii destinate copilului și familiei, precum și transformarea mediului școlar într-unul prietenos și de calitate, capabil să atragă și să mențină copilul în procesul educațional, prevenind abandonul școlar timpuriu.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.