A fost incoronat Regele molizilor din Poiana Brasov!

A fost incoronat Regele molizilor din Poiana Brasov!

0 121

Coniferul masoara 55 de metri si este un arbore de elita, titlu primit de la comisia de specialitate a societatii Progresul Silvic. Falnicul molid a intrat astfel intr-o campanie de protejare a arborilor exceptionali din Romania, unde taierile ilegale fac adevarate masacre in paduri.
Arborele de elita se afla in rezervatia de seminte din Poiana Brasov. A fost descoperit de cercetatorii silvici in urma cu mai multa vreme si a fost urmarit cu atentie.
Este un arbore inalt de 55 de metri, cu o circumferinta a tulpinii de aproape 3 metri si este inca in crestere. Este cel mai inalt arbore din specia molidului descoperit in judet. dar nu singurul arbore exceptional din judet. Alaturi de el sta Regele Stejarilor din Homorod, un arbore cu varsta de 900 de ani, sau Regele Brazilor din Muntii Taga-Sinca Veche, cu inaltimea de 58 de metri si circumferinta tulpinii de peste 3 metri. Societatea Progresul Silvic, filiala Brasov – Covasna, vrea sa introduca acesti arbori, si altii asemenea lor din tara, intr-o campanie de protejare. Descoperirea si mediatizarea lor ii va proteja impotriva taierii.
Romania are o situatie dezastruoasa a padurilor. Expertii silvicultori sunt de parere ca taierile si defrisarile masive din Romania sunt o mare problema de care ar trebui sa fim constienti cu totii.
Cercetatorii silvici vor apela la sprijinul parlamentului si al guvernului, pentru a adopta o lege a arborilor exceptionali, prin care acestia sa fie ocrotiti.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.