A fost inaugurat drumul de sud-est

A fost inaugurat drumul de sud-est

0 482

S-a deschis drumul care face legatura intre cartierul Noua si tronsonul I al Ocolitoarei municipiului Brasov. Artera de sud-est a orasului a fost construita in ultimele luni printr-o finantare din fonduri europene. Deschiderea acestei artere de circulatie va schimba prioritatile pentru strazile din zona

S-a deschis drumul care face legatura intre cartierul Noua si tronsonul I al Ocolitoarei municipiului Brasov. Artera de sud-est a orasului a fost construita in ultimele luni printr-o finantare din fonduri europene. Deschiderea acestei artere de circulatie va institui modificari de prioritati pentru strazile din zona.
Noua artera de circulatie face legatura dintre cartierul Noua, intersectia cu str. Prunului, si tronsonul 1 al ocolitoarei municipiului Brasov.
Potrivit primarului George Scripcaru, odata cu aceasta artera, zona comerciala se va dezvolta cu inca unul sau doua puncte, in conditiile in care cateva companii interesate sa-si deschida puncte de lucru n-au facut-o pana acum pentru ca nu aveau cale de acces.drum sud-est1
Soseaua este amenajata, partial, pe fostul traseu al caii ferate uzinale de la Roman S.A., trece pe sub Calea Bucuresti si calea ferata si se conecteaza la soseaua ocolitoare.
Drumul este prevazut cu iluminat public , trotuare si statii RAT, are o lungime de 2170 de m , 3 sensuri giratorii, piste de biciclisti pe o parte si trotuar pe cealalta parte.
Odata cu deschiderea acestei artere de circulatie strada Prunului va deveni strada cu prioritate. Strazile adiacente vor deveni secundare si vor avea stop.
Traseul este prevazut cu semne de circulatie si marcaje longitudinale si transversale conform normativelor in vigoare. Este realizat si un drum de exploatare pentru accesul la proprietatile tangente traseului. Soseaua a costat 16.045.863 lei din bani europeni din care contributia municipiului a fost de 2% .

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.