A fost depusa motiunea impotriva Ministrului Justitiei

A fost depusa motiunea impotriva Ministrului Justitiei

0 121

La initiativa Partidului Conservator, 64 de senatori apartind PSD, PC, si PRM au depus joi o motiune simpla pe tema justitiei cu titlul „Minciuna- adevarul justitiei Macovei”.


Semnatarii motiunii cer demiterea ministrului Justitiei pentru ca s-ar fi eschivat de raspundere in reformarea justitiei, nu ar avea o strategie pentru aceasta reforma, ar fi esuat in lupta impotriva marii coruptii si ar fi blocat intrarea in vigoare a Noului Cod Penal.Conform documentului depus in Parlament, au trecut mai mult de doi ani si ministrul justitiei nu a prezentat „un minimum de program coerent, corect, realist, care sa schiteze macar o idee fundamentala despre reforma sistemului justitiei”. Monica Macovei este acuzata si de dezinformarea sub semnatura a Guvernului si a organismelor europene.


Motiunea urmeaza a fi dezbatuta saptamana viitoare si are toate sansele sa treaca intrucat la Senat Opozitia este majoritara. Sustinerea motiunii a fost anuntata de PSD, PC? si PRM si este posibil sa se pronunte pentru si unii dintre parlamentarii liberali. Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat la o conferinta de presa ca, desi formatiunea pe care o conduce nu este multumita de activitatea ministrului justitiei, Monica Macovei, o decizie privind schimbarea acesteia nu poate fi luata decat la nivelul coalitiei guvernamentale.


Ministrul declara ca abia asteapta sa mearga la Parlament sa arate cum s-a realizat reforma. Oricum un vot impotriva ei nu il obliga pe premier sa o demita pe macovei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.