A expirat oferta de vanzare pentru Castelului Bran !

A expirat oferta de vanzare pentru Castelului Bran !

0 253

Castelul Bran a fost vandut ?


?


Pe adresa Consiliului Judetean Brasov a sosit joi dimineata un fax din partea familiei Habsburg. Acesta mentiona faptul ca oferta initiala de vanzare a castelului pentru 60 de milioane de euro a fost retrasa.


Motivul: exista un alt cumparator interesat de achizitionarea domeniului. O firma de peste Ocean a negociat cu Habsburgii plecand de la suma de 100 de milioane de euro!


Nu se stie cum a evoluat negocierea si daca pretul cerut initial a fost acceptat.


Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a declarat ca stie din propriile surse ca Branul a fost vandut deja. Cancescu a precizat ca suma ar putea ajunge la 100 de milioane de euro.


In consecinta, CJ Brasov s-a retras din cursa pentru cumpararea castelului. Cancescu l-a acuzat pe ministrul Culturii ca Branul a fost pierdut de romani din cauza orgoliului sau.


La randul sau, Adrian Iorgulescu a declarat ca vanzarea castelului este o „aberatie”. Daca, intr-adevar, castelul este in curs de a fi vandut, atunci statul il va da in judecata pe proprietar. O astfel de vanzare unei terte parti ar fi ilegala, deoarece statul roman are drept de preemtiune si, pana in prezent, la minister nu a sosit nici o oferta de la familia Habsburg. Asadar, din punct de vedere al statului roman, castelul Bran nu a fost vandut.

Avocatul Corin Trandafir, reprezentantul intereselor familiei Habsburg in Romania, a declarat ca „nu a avut loc nicio tranzactie in privinta Castelului Bran. Evident ca nu s-a vandut inca, trebuie sa trecem prin procedurile de preemptiune cu statul roman. Intr-adevar, am anuntat Consiliul Judetean Brasov ca oferta noastra nu mai este valabila”.

Tot joi, Aristotel Cancescu a anuntat rezultatele unui sondaj de opinie realizat in randul brasovenilor, prin care acestia s-au pronuntat cu privire la cumpararea castelului.


Peste 80% dintre brasoveni sunt de parere ca Branul trebuie sa ramana comunitatii locale.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.