A emigrat Jack Spintecatorul de la Londra la Bucuresti?!

A emigrat Jack Spintecatorul de la Londra la Bucuresti?!

0 153

La mijlocul secolul XIXAnglia se confrunta, ca si in anii nostri, cu un flux rapid al imigranților, aceștia provenind în special din Europa si Irlanda. Începând cu anul 1882, refugiații evrei scăpati de pogromurile din Rusia
țaristă și din Europa de Est s-au adăugat suprapopulării Angliei, înrăutățind astfel și mai mult condițiile de muncă și de locuire… nu ca in anii nostri.
Londra, a devenit de atunci foarte aglomerata, fapt ce a avut ca efect dezvoltarea unei numeroase clase… neprivilegiate economic. Această sărăcie generala a populației la ei, a determinat multe femei să recurgă la prostituție; practicante si emigrante dar si englezoaice… ca si acum! În octombrie 1888, Poliția Metropolitană  a estimat că existau peste 2200 de prostituate rezidente în Whitechapel și aproximativ 62 de bordeluri…
Dar pe atunci presa europeana – care nu prea avea corespondenti ”speciali ” la Bucuresti – nu se inflama pentru orice… pârtz si nici telefonie mobila 
prin intermediul careia orice gagauța din Centrul Vechi se crede „live” corespondent direct al adevaratului adevar despre Romania, o țara care este prezentata ca un fel de bordel national condus de rămășițele 
comunismului! 

Mai rau ca azi, la Londra problemele economice erau însoțite de tensiunile sociale, în continuă creștere si  demonstrațiile oamenilor înfometați pe bune, a șomerilor si necajitilor britanici erau un lucru obișnuit pentru autoritățile locale.
Majoritatea crimelor, dintre care multe au fost atribuite doar… lui „Jack Spintecătorul”, au avut loc în a doua jumătate a deceniului 9, deși seria asasinatelor brutale din Whitechapel a persistat cel puțin până în 1991. 
Numeroase crime reprezentau acte abominabile, cum ar fi mutilarea sau eviscerarea victimelor, acestea apărând foarte des în presă. Zvonurile conform cărora omuciderile aveau legătură între ele  au ajuns la debușeuri ale presei și la Scotland Yard. Una dintre epistole conținea un rinichi uman conservat… În mare parte datorită caracterului brutal al crimelor și promovarea acestora în presă, locuitorii din Whitechapel erau convinși că există un criminal care terorizează anume rezidenții regiunii,
conferindu-i acestuia apelativul de „Jack Spintecătorul”

Datele  statistice publicate si anul acesta de Oficiul Național de Statistică din Londra  arată că numărul de crime cu cuțitul în Anglia  a crescut cu șase la sută, atingând un nou nivel record. De asemenea, în ultimul an, cifra totală a omuciderilor a crescut cu zece la sută! 
Ce ar inseamna, ce ar semnifica  aceste procente in comparatie cu Romania cea hulita la Londra, unde nu exista acest teribil „fenomen”?

Potrivit datelor OMS, până în luna martie, în Anglia numărul infracțiunilor înregistrate de poliție în care a fost folosită o armă albă a crescut la 46.265. Cea mai mare rată este în capitala Regatului Unit, Londra, unde s-au înregistrat 179 de infracțiuni la 100.000 de oameni, comparativ cu media din restul Angliei și Țării Galilor, de 82 de infracțiuni la 100.000 de locuitori. Dar oricum, foarte mare comparativ cu tara noastra!

De la începutul anului, desi nu mai exista Jack Spintecatorul, numai în Londra au avut loc 68 de crime cu arme albe, potrivit Daily Mail, care a publicat și un tabel cu numele suspecților și locurile unde au fost comise crimele.

Comparativ cu capitala Romaniei, lucrurile sunt total diferite. Climatul cetatenesc si de respectare a legii in Romania – oricat  le-ar parea unora de ciudat, fața de ce a fost si este azi in Mare Britanie, in Italia, in Spania  deocamdata situatia este mult in favoarea noastra!
Atunci de ce suntem tot noi aratati cu degetul, dupa principiul… ca la „altii” e mult mai rau? 

(d.d.rujan)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.