A doua sesiune a BAC-ului NU permite inscrierea la facultate

A doua sesiune a BAC-ului NU permite inscrierea la facultate

0 162

Cei care au avut nenorocul sa rateze prima sesiune a Bacalaureatului din acest an, care s-a tinut la sfarsitul lunii iunie, la inceput de iulie, au acum nesansa sa mai rateze ceva: inscrierea la facultate.
Timpul alocat intre cea de-a doua sesiune a bacalureatului si ultima zi de inscriere la facultate este de doar 24 ore. Motivul pentru care s-a ajuns in aceasta situatie se datoreaza faptului ca Ministerul Educatiei a decalat cea de-a doua sesiune a bacalaureatului cu o saptamana fata de anul trecut. Nici reprezentantii ministerului nu stiu de ce au facut aceasta modificare.
Anul acesta, bacalaureatul incepe pe 23 august si se termina pe 9 septembrie, fata de anul trecut cand incepea pe 17 august si se termina pe 3 septembrie.
In consecinta, cei 70.000 de elevi care au picat bacalaureatul din vara, au putine sanse sa se mai inscrie la o facultate de stat.
Universitatea din Bucuresti, de exemplu, organizeaza cea de-a doua admitere intre 1 si 5 septembrie.
La alte facultati inca nu se stie daca se va mai organiza vreo sesiune de inscrieri.
Ca raspuns la aceasta suprapunere dintre admiterea la facultate si sesiunea din toamna a bacului 2010, reprezentantii MECTS nu au stiut sa explice ce s-a intamplat.
„Probabil pentru ca s-a stabilit mai mult timp pentru elevi sa se regrupeze, sa invete, poate sa fie mai mult timp pentru corectare si de solutionare a contestatiilor. Deci nu exista o explicatie speciala pentru care acest calendar sa fi fost modificat”, a declarat Tudorel Urian, consilier de imagine al ministrului Educatiei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.