A doua localitate carantinată total, în România : Țăndărei, unde nu se...

A doua localitate carantinată total, în România : Țăndărei, unde nu se intră și nu se iese, decât în cazuri speciale, prezentate în Ordonanța Militară nr. 7

0 69

Sâmbătă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au prezentat Ordonanța Militară nr. 7, în cadrul căreia au prezentat alte măsuri restrictive, în ceea ce privește deplasarea populației și zborurile aeriene.

Astfel, s-a luat măsura de carantinare totală a localitatății Țăndărei, județul Ialomița. Din totalul de 50 de îmbolnăviri cu covid 19 în tot județul, 31 sunt din Țăndărei, iar din totalul decedaților ialomițeni, 8 la număr, 7 sunt din Țăndărei. Orașul din județul Ialomița devine astfel a doua localitate carantinată total în România, după Suceava. Intrările, respectiv, ieșirile din localitate se vor realiza doar prin zonele oficiale și vor fi supravegheate de angajați ai ministerelor de Interne și Apărării Naționale.

Ministrul Marcel Vela a anunțat și primul cetățean care a fost arestat preventiv, pentru că a încercat să fugă de agenții care l-au oprit la un filtru, în Vaslui.

Având în vedere că multe țări au intrat în zona roșie, s-a decis suspendarea tuturor zborurilor spre Austria, Belgia, Elveția, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran pentru 14 zile, din 5 aprilie, ora 23.00. Restricția nu se aplică pentru aeronavele de stat, transport marfă, zboruri umanitare. Ministrul Marcel a precizat că vor fi permise zboruri cu curse charter pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, dar aceste zboruri nu se referă la domeniul sanitar și munca în zona asistenței sociale.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.