A doua etapă a campaniei „Curățăm România!“, la Brașov; peste 50 de...

A doua etapă a campaniei „Curățăm România!“, la Brașov; peste 50 de voluntari ucraineni, refugiați, se vor alătura demersului brașovenilor

0 51

Sâmbătă, 30 aprilie, brașovenii sunt invitați să se alăture din nou Primăriei Brașov și campaniei naționale “Curățăm România”, care are ca scop ecologizarea zonelor afectate de deșeuri.

De această dată, ecologizarea se va desfășura în zona „La Iepure“, locul de întâlnire fiind capătul stației RATBV din Valea Cetății, la ora 10.00.

În această etapă, peste 50 de refugiați ucraineni care beneficiază de sprijinul Centrului Comunitar „Brașov pentru Ucraina“  – și, implicit, și de sprijinul Centrului de Integrare pentru Migranți Brașov – și-au exprimat dorința de a participa la acțiunea de ecologizare, din dorința de a le mulțumi brașovenilor pentru sprijinul acordat.

Centrul de Integrare pentru Migranți Brașov se alătură cu bucurie acțiunii de ecologizare organizate de Primăria Municipiului Brașov. În săptămânile precedente, din cadrul comunității de refugiați ucrainieni a apărut dorința de a participa la o acțiune de ecologizare, ca modalitate de mulțumire pentru ajutorul acordat de brașoveni. Așadar, dorim să ne alăturăm eforturile și să folosim  acest pretext ca punct de interacțiune între comunitatea de migranți și brașoveni“, a declarat Cosmin Haraga, responsabil comunicare pentru Migrant Integration Center Brașov.

Reamintim că sâmbătă, 16 aprilie, a avut loc o prima acțiune de ecologizare în cadrul campaniei “Curățăm România”, proiect derulat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, sub sloganul „O țară fără deșeuri abandonate!“, campanie la care s-a alăturat și Primăria Brașov. Printre voluntarii participanți s-au numărat elevii clasei a IX-a E de la Colegiul Dr. Ioan Meșotă, reprezentanți ai Primăriei Brașov, Agenției de Protecție a Mediului, Gărzii Naționale de Mediu,  Agenției Naționale pentru Arii Protejate și Asociației Comunitare Bartolomeu-Avantgarden, cu suportul tehnic al operatorului de salubrizare Comprest. Au fost adunați 95 de saci de deșeuri.

După începerea războiului din Ucraina, Primăria Municipiului Brașov și mai multe organizații neguvernamentale au constituit grupul de lucru „Brașov pentru Ucraina”, pentru a veni în sprijinul refugiaților din țara vecină, lovită de război, și pentru a trimite ajutoare acolo. Centrul Comunitar „Brașov pentru Ucraina“ a fost deschis în 4 martie,  la CATTIA, urmat apoi de un call-center permanent și o platformă on-line – https://ua.brasovcity.ro/ – puse la dispoziția refugiaților ucraineni, dar și celor care doresc să își ofere ajutorul. De la deschiderea centrului, care funcționează non-stop cu sprijinul întregii comunități brașovene, aproape 3000 de ucraineni au beneficiat de servicii gratuite care includ cazare, hrană caldă și rece, produse de igienă personală, haine, produse pentru nou-născuți, produse pentru animalele de companie, sală de joacă și activități pentru copii, consiliere psihologică și asistență juridică, cursuri de limba română sau engleză. La mijlocul lunii aprilie, centrul a primit recunoașterea UNICEF și a Guvernului Japoniei ca „Punct Albastru“, într-o rețea de puncte de sprijin dedicate refugiaților din Ucraina, organizată sub tutela UNICEF și finanțată de Guvernul Japoniei.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.