A disparut Botorog

A disparut Botorog

0 112

Vestitul protestatar, cu vechime de cinci ani in domeniu si cu locul „de munca” in fata Prefecturii, a fost saltat de o ambulanta si dus, probabil, sa i se numere piticii de la mansarda.
In ultimele zile, de cand Primaria a dispus taierea copacilor lui preferati, in care obisnuia sa se urce pentru a protesta, Botorog „trompeta” invectivele impotriva lui Scripcaru, pe care il acuza ca i-ar fi papat, indirect, niste vaci si niste capre lasate la pascut in buricul civic al targului, legat cu un lant de intrarea in Prefectura. Si tot in ultimele zile, invectivele si injuriile au devenit extrem de violente, actiunea lui Botorog devenind suparatoare si datorita stricarii imaginii Brasovului in fata turistilor, mai ales a celor straini.
Ca atare, oricat de dezagreabil ti-ar fi primarul Scripcaru, nu poti sa nu te intrebi cum de i s-a permis lui Botorog manifestarile de protest imbracand zdrente de bun-simt atata amar de vreme, caci protestul degenerase si intrecuse masura drepturilor omului la libera exprimare.
Nu se stie inca cine a pus la cale „saltarea” protestatarului, dar cred ca ea a fost benefica, pentru ca Botorog parea sa nu mai aiba serviciul de cafea la locul lui. Oricine il privea isi putea da seama ca ceva nu este in regula cu tranzistorii sai, el incepand sa aiba in priviri fanatismul pustnicilor muscati de fiintele pustiurilor si rupti de realitate. Este curios de aflat si cine ii dadea sa manance, unde dormea si de unde avea haine de imbracat, atata vreme cat, de peste cinci ani, el nu s-a dezlipit de cladirea Prefecturii.
Nu este mai putin adevarat ca nici primarul Scripcaru nu a intreprin vreun gest intelept pentru stingerea conflictului, ceea ce dovedeste ca nu se situeaza, in gandire, departe de mentalitatea lui Botorog. Poate are si el nevoie de un consult?
Nici prefectul Emil Nita nu mai avea de gand sa tolereze manifestarile lui Botorog multa vreme, el facand declaratii in acest sens.
Sa speram ca un tratament, de specialitate si nu dupa sugestiile primarului Scripcaru, il va vindeca, cat de cat, pe acest Gheorghe Botorog – ciudat, este tiz cu primarul! – si, poate, la iesirea din spital, sa-si gaseasca o parte din cornute, procurate de Primarie printr-o cheta generala.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.