A aparut tanarul pierdut in Bucegi

A aparut tanarul pierdut in Bucegi

0 216

In numarul nostru de sambata am anuntat disparitia unui tanar in Bucegi, om care o luase pe alt drum decat ceilalti doi amici de drumetie. Dar salvamontistii din Busteni, alertati de ceilalti doi, l-au cautat in zadar, ore in sir pe imprudentul turist, fara sa dea de urma lui..
Ei au fost anuntati ca acesta nu s-a intors la locul de cazare, drept care au inceput cautarile. Despre persoana disparuta au aflat ca a urcat pe munte pe un traseu foarte dificil, pe unde au si pornit cautarile.
In cele din urma s-a dovedit ca tanarul de 22 de ani, din Targoviste, a coborat singur, de la Vârful Omu, pe o alta ruta.
Practic, toata echipa de salvamontisti, formata din 12 salvatori montani, l-a cautat degeaba timp de aproape zece ore pe Valea Bucsoiului, adica acolo unde turistul s-a despartit in seara respectiva de cei doi prieteni cu care urcase pe munte.
Tanarul a innoptat la o cabana din zona Pestera, iar a doua zi a coborat singur pe un traseu dinspre Pestera catre casa, el fiind intalnit de cativa dintre salvamontistii aflati in misiunea de a-l cauta, oameni care au scotocit, depunand eforturi remarcabile, vaile din Bucegi in cautarea lui.
Pe mine ma mira inconstienta tanarului, in sensul ca nu si-a semnalat existenta, ceea ce dovedeste, din pacate, ca a inceput sa dispara spiritul montaniard printre tinerii furati prea mult de viteza citadinului si a unei nepasari – cand urcam pe munti, vestile se transmiteau din om in om si ajungeau unde trebuie – care poate deveni, in unele imprejurari ca cea de fata, condamnabila.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.