A aparut bicicleta solara

A aparut bicicleta solara

0 258

Cercetatorii au inventat o bicicleta care poate functiona pe baza de baterie solara.
Mijlocul de transport se numeste “Cycle Sol” si este actionat prin pedalare; noutatea bicicletei consta insa intr-un coviltir protector, prevazut cu panouri solare. Cand utilizatorul da din pedale, razele soarelui incarca bateria care alimenteaza micul motor electric de la roata din spate, imprimand aparatului o acceleratie de pana la 24 km/h. Bicicleta intampina mai putina rezistenta la urcat dealuri si pante decat surata ei traditionala.
Bicicleta care capteaza energie de la soare a fost inventata de Miroslav Miljevic, urmeaza a fi promovata de ecologisti pentru a fi adoptata drept un mijloc comun de transport.
„Am proiectat bicicleta pentru a fi folosita ca un mijloc de transport ecologic”, a spus Miljevic, informeaza Daily Mail.
„Cycle Sol” functioneaza ca o bicicleta cu petale normala, dar este acoperita cu celule care capteaza energia solara si o directioneaza spre un motoras electric pozitionat langa roata din spate.Astfel, bicicleta poate atinge viteza de 15 mile pe ora.
Totodata, datorita faptului ca pedalarea este mult usurata, suprafetele inclinate pot fi urcate mult mai usor.
Motorul poate fi incarcat complet cu energie solara daca este lasat la soare si chiar cu energie, in doar cateva ore.
„Puteti sa o lasati la soare, in afara biroului, pentru a capta energia necesara drumului spre casa. Este asemanatoare unei biciclete electrice, dar motorul este pus in functiune de o baterie incarcata cu energie solara”, a adaugat Miljevic.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.