A 12-a conferinta pentru energie si schimbari climatice

A 12-a conferinta pentru energie si schimbari climatice

0 131

Cea de-a 12-a Conferinta Anuala a Energie-Cites, asociatia autoritatilor locale din Europa ce promoveaza politicile energetice de dezvoltare durabila, va avea loc la Brasov in perioada 25 – 27 Aprilie 2007. Va fi unul dintre primele evenimente europene organizate de la aderarea Romaniei la Uniunea? Europeana. Conferinta este organizata in colaborare cu Primaria municipiului Brasov si cu Agentia Locala de Management al Energiei si Protectia Mediului – ABMEE si se doreste un apel la „Schimbarea comportamentului prin comunicare eficienta”.?


?


O schimbare de directie necesara


?


„In secolul 20 consumul de energie si emisiile de gaze cu efect de sera au crescut de 10 ori la nivel global. Nu putem permite ca acest trend sa continue. Trebuie sa cream un nou model de dezvoltare durabila si sa implementam solutii viabile la scara mare. Pana acum doar o mica parte a factorilor de decizie din mediul urban – acolo unde se consuma 75% din totalul energiei – au inteles necesitatea implementarii de masuri in toate domeniile: constructii si reabilitari de cladiri, mobilitate, urbanism, obiceiurile consumatorilor, etc”, precizeaza Camelia Rata, coordonatorul ABMEE.


?


Un nou model


?


Solutiile la problemele specifice din domeniul energiei si al schimbarilor climatice implica societatea in intregul ei ansamblu, incluzand aici cetatenii, reprezentantii alesi, asociatiile, bancile, etc. Comunicarea in domeniul energiei si al schimbarilor climatice este complicata si comporta adesea conotatii negative. Suntem convinsi ca putem sa ne schimbam comportamentul, in acelasi timp cu cresterea confortului, a creativitatii, cu dezvoltarea locala, cu scaderea somajului, cu corectitudinea si spiritul civic. Comunicarea joaca un rol important in influentarea atitudinii si declansarea schimbarii comportamentului.


Acest eveniment reprezinta o oportunitate deosebita pentru obtinerea de raspunsuri si informatii practice la problemele din domeniu (dezvoltarea unei strategii de comunicare eficiente la nivel local, intelegerea mecanismelor schimbarii obiceiurilor, implicarea partenerilor, acces la suport operational profesionist), precum si de schimburi de experienta in cadrul workshopurilor tematice si aflarea punctelor de vedere ale? specialistilor in comunicare si marketing social.


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.