Peste numai câteva zile, de la Braşov va lua startul cea de-a 10-a ediţie a tradiţionalei competiţii TOT Teren, Transcarpatic Rally Raid.
Anul acesta, competiţia va pleca de la Braşov, în 22 septembrie, când, în parcarea din sala sporturilor vor fi prezente toate maşinile. Acolo se vor desfăşura toate verificările tehnice şi administrative, iar în aceeaşi zi, în jurul orei 15,30, se va da un start festiv, concurenţii plecând în direcţia hotelului ,,Stop”. În preajma acestei locaţii se va desfăşura apoi o ,,superspecială”, o probă jalonată, în lungime de aproximativ 9 km pe placul iubitorilor acestui sport. Timpii realizaţi pe această probă specială vor fi luaţi în calcul, la întocmirea clasamentelor finale. O altă importanţă a acestei probe specialoe rezidă din faptul că, în funcţie de clasamentul ei se va da startul în următoarea zi a competiţiei. În 23 septembrie, Raliul programează o buclă în judeţul Braşov, cu o lungime de aproximativ 300 km, cu trei probe speciale. Ziua următoare, caravana Raliului va pleca din Braşov, în direcţia Oneşti. Vor fi, de asemenea, trei probe speciale, pe drumuri de macadam, foarte tehnice, care vor scoate în evidenţă deopotrivă, calităţile pilotului şi copilotului. După Oneşti, va urma o probă specială, care va traversa Carpaţii, spre Panciu şi Focşani. Va urma o probă specială de viteză, iar caravana, după ce va parcurge drumuri de şes, va ajunge la Brăila. Ultima probă va fi Brăilă – Vama Veche, apoi o etapă de legătură 2 Mai – Mangalia- Neptun unde va avea loc festivitatea de premiere.
,,Nu ne dorim nimic altceva decât ca toţi concurenţii să ajungă sănătoşi la final ţinând cont de faptul că Raliul va parcurge cu predilecţie, drumuri nemodernizate, de câmpie sau prin pădure, pe care poate fi şi noroi. Sunt anunţate în jur de 25 de echipaje, pe mijloace auto-moto, din România, Italia, Rusia şi Israel. Ne bucurăm de faptul că interesul pentru această competiţie este destul de mare şi de faptul că România poate oferi concurenţilor accesul prin nişte zone foarte pitoreşti” ne-a declarat organizatorul acestei competiţii, Victor Pop.

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.