Pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna! Cum s-a ajuns...

Pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna! Cum s-a ajuns ca, doar unii magistrati, sa incaseze pensii de 22.000 de euro/luna?

0 387

Nu va mai minunati, traiti in Romania si orice este posibil – 60 de persoane care au pensii mai mari de 1 miliard de lei vechi pe luna.
Informatia a fost transmisa de Ministerul Justitiei intr-un set de raspunsuri pentru HotNews.ro la cateva intrebari pe marginea unei postari publicate de ministrul Raluca Pruna in data de 21 septembrie pe Facebook. Raluca Pruna scria atunci, in contextul grevei magistratilor: „As fi dorit sa se fi vorbit transparent in Memorandum despre venituri salariale: care includ pentru toată magistratura si grefieri chirii sine die (600 euro lunar in București, de exemplu). Chiar si pentru magistrati pensionari acum trecuți in avocatura – never mind venitul din avocatura. Sau despre pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna, pe o scăpare a legii. Sau despre diurna de 2% pe zi pentru toti cei detasati din alta localitate (inclusiv membrii CSM)”.
Intrebata cum s-a ajuns la pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna si cate astfel de pensii exista in sistem, Raluca Pruna a raspuns prin intermediul biroului de presa al ministerului: „Nu detinem date referitoare la cuantumul pensiei de serviciu, acestea pot fi obtinute de la Casa Nationala de Pensii. Din informatiile noastre exista 60 de persoane care au astfel de pensii.”
Banutii s-au adunat in urma unor sporuri recuperate ce se puteau ridica la sume destul de mari, de ordinul a cateva zeci de mii de euro. In momentul in care magistratii castigau procesul si aceste sume le intrau in cont, tot atunci aveau grija sa se si pensioneze pentru a li se aplica articolul 82 din legea 303.
S-ar zice, nu sunt informatii certe, ca Ministerul Muncii analizeaza in acest moment cum a fost posibila acordarea pensiilor de peste 22.000 de euro. Mentionam ca indemnizatiile magistratilor sunt intre 38.000 si 12.000 de RON in functie de vechime si treapta profesionala.
Cei 60 de magistrati, care „au impartit dreptate de s-au rupt”, au incasat in ultimii ani pensii de 22.000 de euro pe luna (100.000 de RON) vor ramane mai departe cu aceste pensii, care nu pot fi taiate.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.