Podul de pe strada Lanii va fi gata in doua saptamani

Podul de pe strada Lanii va fi gata in doua saptamani

0 376

In conditiile in care lucrarile sunt finalizate in proportie de 90%, termenul de finalizare a constructiei, stabilit initial pentru luna noiembrie, a fost decalat. Din toamna anului trecut, cand au inceput lucrarile, traficul rutier a fost deviat pe rute ocolitoare, deoarece zona nu permitea amenajarea unei constructii provizorii, asa cum s-a procedat in cazul podului de pe strada Zizinului.
Odata cu deschiderea circulatiei pe acest pod se va crea o noua legatura rutiera intre oras si viitorul aeroport. De asemenea, va fi refacuta si circulatia pe strada Lanii, intre cartierele Bartolomeu Nord si Stupini, inclusiv accesul spre ocolitoarea municipiului.
In prezent se toarna covorul asfaltic, dupa care vor fi realizate marcajele rutiere, iar pe suprafetele din beton se va aplica un strat de vopsea speciala, cu rol protector.pod zizin2
Lungimea noului pod este de 18 m, iar latimea partii carosabile de 7,8 m, la care adauga doua trotuare a cate 1,5 m fiecare. Podul va avea parapete pentru siguranta auto si de protectie a pietonilor. Valoarea lucrarilor este de 1 milion si jumatate de lei, iar finantarea este asigurata integral de la bugetul local.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.