Alegeri parlamentare 2016 – liberalii locali si-au propus data de 15 august...

Alegeri parlamentare 2016 – liberalii locali si-au propus data de 15 august ca termen final pentru stabilirea candidaților. Restu – nimic!

0 376
Batalia pentru locurile eligibile si listele pentru Parlament a inceput cu multe luni in urma, in perioada in care se definitiva listele alegerile locale. Fiecare partid local cu mai putina sau mai multa transparenta incepe sa-si faca cunoscuta activitatea pe aceasta directie simultan cu analiza rezultatelor obtinute in batalia pentru consilieri si primari.
Teoretic Brașovul va avea nouă deputați și patru senatori în viitoarea legislatura, nu 17 parlamentari cat a trimis in 2012 in Senat si Camera Deputatilor, in urma „prelucrarii” legii de catre PDL.
La PSD e liniste dupa ce s-au asezat un pic lucrurile in urma schimbarii lui Mohaci cu Dunca. Prezenta lui Constantin Nita mult prea multe mandate la conducerea organizatiei locale, lipsa de procupare in promovarea unor personalitati cu preocupari social-democrate nu doar a unei clientele de partid (servitorii sefului) va face extrem de dificila promovarea unor candidati care sa aiba o consistenta ideologica si politica necesara pentru reprezentarea PSD-istilor brasoveni in Parlamentul Romaniei.
Singurii care au iesit si au anuntat preocuparea lor pentru alegerile din toamna/iarna (sunt voci care baga primul tur in decembrie – o prostie) sunt liberalii care dau data de 15 august ca limita pentru definitivarea  listai candidaţilor pentru Parlamentul României.
Asa cum sta bine unui partid serios PNL Braşov a decis (la teorie se stan foarte bine) ca aceste liste să cuprindă reprezentanţi ai tuturior categoriilor femei, tinerilor, seniori, care şi-au dovedit competenţele pe diverse domenii, buni specialişti.  Se zice ca fiecare candidat trebuie să vină cu un program pe care să-l prezinte conducerii judeţene a PNL Braşov, urmând ca, ulterior, să fie stabilită ordinea pe listă.
In ce priveste criteriile de integritate se declara ca raman valabile şi la parlamentare cele stabilite pentru locale. De aceasta data nu se mai conteaza pe „candidati independenti” sau pe declaratii de sistare a candidaturii si trimiterea alegatorilor spre cine trebuie sa iasa din urna si doar sa depuna juramantul.
Asa cum era de asteptat sunt si abonati la un nou manda, Cei care, până în acum şi-au anunţat intenţia de a mai sta inca patru ani pe malul Dambovitei, sunt parlamentarii Maria Grecea şi Gheorghe Ialomiţianu, Marius Neculoiu şi Nicolae Vlad Popa. Ce au facut acesti parlamentari pentru Brasov, vom vedea din bilantul angajamentelor din 2012 si realizarile (inexistente) care vor fi raportate la …toamna sau altadata.
Horia D.R.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.