Incredibil!! Lipsa de anestezice obliga Spitalul Judetean Brasov la sistarea operatiilor!

Incredibil!! Lipsa de anestezice obliga Spitalul Judetean Brasov la sistarea operatiilor!

Spitalul Judetean Brasov a anuntat medicii unitatii ca, in perioada 11-14 iulie, vor fi sistate toate operatiile pentru pacientii cu afectiuni cronice deoarece spitalul este in criza de anestezice, transmite Mediafax.
Managerul Spitalului Judetean Brasov, dr. Carmen Daniela Neculoiu, a anuntat inca de luna trecuta ca spitalul este in criza de miorelaxante necesare pentru anestezii generale in cazul unor interventii chirurgicale pe creier, torace sau abdominale.
Spitalul a facut comanda pentru anestezici, care ar fi trebuit sa soseasca la sfarsitul lunii iunie, insa acest lucru nu s-a intamplat, iar in prezent spitalul se afla in criza de anestezice.Carmen Daniela Neculoiu, manag. Sp jud
„Cu aceasta problema se confrunta toate spitalele din tara, din cauza producatorilor si a distribuitorilor. Sunt trei produse miorelaxante de care avem nevoie, ale unor firme diferite. Intr-un caz, producatorul nu mai distribuie in Romania. Altul are discontinuitate in productie si livrare, iar al treilea nu mai are deloc”, a spus dr. Neculoiu.
Totusi, exista promisiuni de la Ministerul Sanatatii ca pana pe data de 15 iulie vor fi trimise noi stocuri de anestezice, potrivit sursei citate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.