Traian Basescu, pus sub urmarire penala pentru spalare de bani in forma...

Traian Basescu, pus sub urmarire penala pentru spalare de bani in forma continuata!!!!

0 337

Surse judiciare au declarat ca Parchetul General a început urmarirea penala in personam faţa de fostul presedinte al României, Traian Basescu, pentru spalare de bani în forma continuata în dosarul terenului din Aleea Privighetorilor, zona Baneasa a Capitalei.
Practic suntem in fata unei redeschideri a dosarului, aceasta dupa ce prin REZOLUŢIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neînceperea urmăririi penale.
Potrivit sursei citate, procuroarea Elena Iordache de la Secţia de Urmarire penala si criminalistica a Parchetului General a început urmarirea penala faţa de fostul sef de stat pe 13 aprilie. A doua zi, o echipa de poliţisti a mers acasa la Traian Basescu si l-a înstiinţat de punerea sub învinuire.
Basescu urma sa fie chemat astazi la Parchet pentru a i se aduce în mod oficial la cunostiinţa calitatea de suspect, însa pâna la urma invitaţia la Parchet s-a amânat pentru o data care urmeaza sa fie stabilita.
Traian Basescu este acuzat de spalare de bani în forma continuata.
În anul 2000, când abia devenise primarul Capitalei, Traian Basescu a cumparat un teren în Baneasa cu bani a caror provenienţa nu ar putea fi justificata, susţine procuroarea Elena Iordache. Dosarul a pornit de la o sesizare din 2014 a Grupului pentru Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, catre Oficiul de combatere a spalarii banilor.2015-03-24-traian-basescu-parchetul-general
Potrivit surselor judiciare, Parchetul îsi bazeaza acuzaţiile pe declaraţii de martori, înscrisuri bancare si rapoarte ale Oficiului de combatere a spalarii banilor.
Traian Basescu a anuntat pe contul sau de Facebook ca a primit de la Parchetul General instiintarea ca este suspect pentru spalare de bani: „Printr-o adresă a PICCJ am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi respectiv 2002, urmare a unei reclamaţii făcută de domnul Ciuvică.
Pentru corectă informare aduc la cunoştinţă că în acelaşi dosar, prin REZOLUŢIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neînceperea urmăririi penale. Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PICCJ. Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat mă voi prezenta în faţa procurorului de caz”.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.