Mafia din sănătatea loveste! Sistemul sanitar în Grevă japoneză iar CNAS-ul fără...

Mafia din sănătatea loveste! Sistemul sanitar în Grevă japoneză iar CNAS-ul fără presedinte!

0 415

Tehnocratii incep sa-si confirme valoarea si adevaratele intentii. Dupa 2005 Sistemul sanitar a fost lovit din toate partile, incasand cele mai nenorocite adversitati de la cei care au condus tara timp de zece ani. S-a trecut prin tot ce putea fi mai rau, de la jefuirea fondurilor sau lefurilor, pana la izgonirea personalui ce a fost obligat sa ia drumul strainatatii cu zecile de mii. S-au inchis spitale si amputat programe de sanatate, s-au taiat subventii si medicamente compensate, s-a ajuns pana acolo ca si SMURDUL si-l doreau cu multa ardoare unii. Greu s-a reusit oprirea dezastrului. S-a oprit jaful, s-au redeschis spitale, s-a facut putina lumina in zona medicamentelor si marea realizare – romanii au primit cardurile de sanatate. Parca Sistemul  medical dadea semne ca a luat-o pe drumul cel bun, si atunci prin „vocea strazii” au venit TEHNOCRATII!

Persnalul din sanatate a intrat în grevă japoneză
Medici, asistente, brancardieri etc. protestează după ce discuţiile dintre reprezentanţii sindicatelor şi ministrul Sănătăţii nu au avut niciun rezultat. La protest participă Federaţia Sindicală Hipocrat, Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România şi Cartel ALFA. Dacă nu obţin ce vor, sindicaliştii spun că vor intra în grevă de avertisment, iar apoi în grevă generală.sanatate în grevă japoneză D
Practic se poate spune ca Sistemul medical este de luni în grevă japoneză. Timp de o săptămână, doctori, asistente şi infirmiere protestează faţă de salariile mici şi condiţiile dificile în care sunt nevoiţi să muncească. Sindicaliştii ameninţă cu greva generală în 18 aprilie, dacă revendicările lor vor rămâne fără răspuns. În această situaţie, vor fi asigurate doar urgenţele.
Sindicaliştii cer aplicarea legii salarizării unitare şi în domeniul sănătăţii, adică raportarea la salariul minim brut pe economie de 1250 lei, şi acordarea tuturor sporurilor calculate, inclusiv a celui de conditii deosebite de muncă. Ei mai vor respectarea timpului de muncă şi repaus. Din cauza lipsei de personal, angajaţii din sănătate se plâng că trebuie să muncească mai mult ca să acopere aceste goluri.
Totodată, sindicaliştii mai cer şi creşterea valorii decontate pentru serviciile medicale din spitale, ambulator şi medicină de familie. Nu în ultimul rând, vor pentru angajaţii lor gratuitate şi prioritate la serviciile medicale, iar unele dintre ele să fie decontate mai mult.Decizia de a intra în grevă japoneză a fost luată după eşecul discuţiilor salariaţilor din sănătate cu reprezentanţii Ministerului.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a demisionat din motive personale
Vasile Ciurchea a declarat că pleacă de la conducerea CNAS din motive personale. El a afirmat că îşi susţine toate proiectele pe care le-a aplicat ca şef al Casei de Asigurări, inclusiv cardul de sănătate.
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a demisionat luni, din motive personale.
Nu motivele personale sunt cauza parasirii SISTEMULUI DE SANATATE. Lovitura vine din partea coalitiei numitilor politic, a celor care nu au fost in stare sa-si treaca examenul pentru postul in care erau de luni sau ani de zile. Vasile Ciurchea,
Va reamintim ca niciunul dintre cei 47 de candidati pentru functiile de presedinti-directori generali ai caselor de sanatate judetene si OPSNAJ nu au trecut examenul scris al concursului din data de 2 martie. Un numar de 15 candidati au absentat, iar unul a fost eliminat din concurs. Am atras atentia imediat dupa nefericitul concurs ca trebuie urmarita reactia SISTEMULUI. Spuneam ca este posibil ca netrebnicii sa se razbune si sa vedem cum un om este EJECTAT de SISTEM. Aici este cauza plecarii medicului Ciurchea.
Fara discutie tandemul format din fostul ministrul al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, si Vasile Ciurchea, presedintele CNAS, au stricat multe jocuri si pare ca au spart MAFIA din sanatate. Opozitia la introducerea CARDULUI DE SANATATE nu a fost altceva decat ultima baricada ridicata de jefuitorii bugetului SANATATII. Acum se vede dovada numirilor politice care nu au facut altceva decat sa serveasca, in interior, clientela de partid si in exterior interesele SISTEMULUI FARMACEUTIC MONDIAL.

Medicul Vasile Ciurchea a ocupat funcția de președinte al CNAS din iunie 2014. A mai fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate în perioada februarie 2007 — ianuarie 2009, după ce deținuse funcția de director general în CNAS.
Atunci, a fost înlocuit prin decizia premierului Emil Boc de Irinel Popescu (cel care a „vizitat” DNA-ul la sfarsitul saptamanii trecute).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.