Lege falimentului personal amanata la aplicare de Guvernul Ciolos!

Lege falimentului personal amanata la aplicare de Guvernul Ciolos!

0 458

Guvernul a decis amanarea cu un an a intrarii in vigoare a legii privind procedura insolventei persoanelor fizice, invocand faptul ca pana in prezent nu s-a facut niciunul dintre pasii prevazuti de actul normativ pentru a putea fi pus in practica, a anuntat purtatorul de cuvant al executivului, Dan Suciu.
Legea falimentului personal a fost inca din stadiul de proiect dezaprobata de FMi si de sistemul bancar. La inceputul acestui an, FMI isi exprima ingrijorarea, intr-o scrisoare transmisa ministrului Finantelor in legatura cu legea falimentului personal, precizand ca fara un studiu de impact adecvat si fara consultarea partilor interesate aceasta poate avea un impact negativ asupra pietei financiare.
Initiatorul acestui act normativ – deputatul PSD Ana Birchall.- spune ca amanarea este o greseala si un lucru nedrept. In ianuarie, sefa misiunii FMI ii scria ministrului Finantelor „Suntem profund ingrijorati de faptul ca adoptarea unei legi a falimentului personal (…) fara consultarea partilor interesate si fara un sprijin institutional adecvat nu-si va atinge obiectivele”.
Unul din adversarii declarati ai legii, guvernatorul BNR Mugur Isarescu, declara: „Suntem pentru legea falimentului personal. (…) Uitati cum a fost pentru legea insolventei firmelor (…) Sa va spun ce inseamna o lege care nu este buna. S-a dat legea insolventei persoanelor juridice, da? Si s-a ajuns la urmatoarea situatie: intra o firma in insolventa, insa actionarul principal are voie a doua zi sa-si infiinteze alta firma. Pai, ce inseamna asta decat stimularea indisciplinei de plata? Este valabila in Romania. Deci, o lege a insolventei persoanelor fizice trebuie sa fie bine facuta, o lege care poate sa fie aplicabila”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.