Ponta a picat Baku la democratie

Ponta a picat Baku la democratie

0 586

Haitut intre cele doua porniri care il controleaza permanent, premierul Ponta a cedat pasiunii asiatice. Asa e el, saracu: o creatura chinuita. Amator de masini de curse in scaunul copilotului. Prim ministru care voteaza cu negrele pe cand deputatul din el ar avea chef sa bage-n urna albele. Mare amic cu occidentalii si adulator verbal de valori democratice, dar si lingau intens la dulcegarii asiatice

Haitut intre cele doua porniri care il controleaza permanent, premierul Ponta a cedat pasiunii asiatice. Asa e el, saracu: o creatura chinuita. Amator de masini de curse in scaunul copilotului. Prim ministru care voteaza cu negrele pe cand deputatul din el ar avea chef sa bage-n urna albele. Mare amic cu occidentalii si adulator verbal de valori democratice, dar si lingau intens la dulcegarii asiatice si pupincureala de tirani orientali. Grafoman maniac de ordonante si pozeur in stalpul Parlamentului. Ponta e o colcaiala ambulanta de aplecari contradictorii. Nici el nu stie care din cele doua personalitati se va iti din trupul matahalos.

Saptamana trecuta a fost randul fiarei orientale sa o puna cu botul pe labe de colega ei occidentala de coabitare in carcasa de carnuri botezata Victor Viorel. Nasol moment. Toate statele civilizate tocmai boicotau jocurile de la Baku, organizate de tiranul azer, in jurul caruia s-au strans baieti agitati de teapa lui Lukasenco din Belarus, Erdogan al Turciei si, bineinteles, Vadimir Putin. O tripleta de care orice lider occidental s-ar tine departe daca n-ar trebuie sa pozeze amical si fals pentru vreo cauza nobila si desueta gen pacea lumii.

Ponta a tinut, insa, aproape, si si-a alipit moaca asiatica in puzzle-ul din tribuna oficialitatilor, cu doua piese in spatele lui Vladimir Putin. Cu toata aparenta mongoloida, care se accentuează pe masura ce se ingrasa, nimeni nu pare sa fi remarcat prezenta lui Ponta in cuibul de dictatori orientali. Sultanul Erdogan chiar a declarat ca niciun inalt oficial european nu este prezent la manifestare, ignorand cumplit ditai premierul, lejer bondoc, cu fizic de baschetbalist la pensie anticipata.

Cu Lady Gaga in teren, cantand piesa Imagine a lui John Lennon, jocurile l-au consacrat si pe Mister Gâgă în tribune, ignorat de un club select si nociv, pe langa care s-a dus sa se gudure in zadar.ponta baschet2

Am aflat mai tarziu si pe surse, asa cum a luat la cunostinta si presedintele Johannis, ca vizita la Baku a premierului Ponta a avut si un scop terapeutic. Victor Viorel a urmat reteta ilustrului inaintas Victor Athanasie de a-si trata betesugurile la picioare in momente delicate ale istoriei. Personale, in cazul lui Ponta, a Romanikai in cazul lui Stanculescu. Daca ultimul si-a pus turloiul in gips ca sa scape sentinta lui Ceasusescu, Ponta s-a dus se taie la genunchi taman cand trebuie sa dea socoteala justitiei DNA.

Cu descinderea la Baku si internarea de protectie in Turcia, unde si-a bagat putin piciorul in justitie, Ponta a reusit sa demonstreze ca are democratia la nivelul genunchiului. Inca n-a aparut stenograma scenei in care premierul i-a predat odraslele vicepremierului numit inlocuitor la Guvern, cu indemnul „Gabriel, ai grija de copii!”.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.