Sa ne inchipuim ca Kovesi ar fi ce este, dar… in Franta!...

Sa ne inchipuim ca Kovesi ar fi ce este, dar… in Franta! Era Lagarde in catuse?

0 417

Autorităţile franceze au efectuat recent o percheziţie la apartamentul de la Paris al directorului general al FMI, Christine Lagarde, în cadrul unei investigaţii privind o plată de 285 milioane de euro de la buget în perioada în care ocupa funcţia de ministru al Finanţelor.
Investigaţia vizează modul în care Lagarde a gestionat, în 2008, din poziţia de ministru al Finanţelor, o plată compensatorie de 285 milioane euro de la bugetul de stat către influentul om de afaceri Bernard Tapie, un fel de „Pinalty” de la noi, susţinător dubios al fostului preşedinte, tot dubios, Nicolas Sarkozy .Christine Lagarde
Christine Lagarde a fost ministru de Finanţe al Franţei în perioada 2007-2011, în timpul mandatului lui Nicolas Sarkozy, Datorita sprijinului acestuia, prin binomul Merkel -Sarko d.na Lagarde, a devenit ulterior director general al FMI.
Există suspiciuni credibile că doamna Lagarde ar fi acţionat ilegal atunci când a aprobat plata celor 285 milioane euro, potrivit The Guardian.
Şeful FMI neagă că ar fi fost implicată în vreo neregulă. D.na Lagarde a fost ministru de Finanţe al Franţei în perioada 2007-2011, în timpul mandatului lui Nicolas Sarkozy, şi a devenit ulterior director general al FMI.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.