Beke Istvan si „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” autori ai multor...

Beke Istvan si „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” autori ai multor actiuni extremiste, revizioniste şi antiromâneşti!

Beke Istvan, unul din liderii Mişcării de Tineret 64 de Comitate, este dupa cum se va vedea, unul din autorii/organizatorii multor evenimente si actiuni extremiste/revizioniste antiromanesti.
Intr-o stire Agerpres preşedintele UDMR Mureş Brassai Zsombor, recunostea ca „nu este bine venit un astfel de caz, pentru că respectul reciproc este foarte important, trebuie să respectăm Ziua Naţională a românilor”. Si aceasta „(…) chiar acum când în mai multe locuri din Europa sunt conflicte de natură teroristă. Şi din această perspectivă acţiunea de la Târgu Secuiesc nu a fost binevenită. (…) Trebuie analizată problema şi oricum nu au ce căuta extremişti de acest gen în societatea românească, în cea transilvană”, a mai spus Brassai Zsolbor.
Da d.le preşedintele Brassai Zsombor, aveti dreptate „că extremiştii de genul celui suspectat că intenţiona să detoneze în public un dispozitiv exploziv improvizat, pe raza localităţii Târgu Secuiesc, în timpul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie” (citat din declaratia Brassai Zsombo), nu au ce căuta în societatea românească şi în cea transilvană. Ba mai mult, din ce veti vedea mai jos, Mişcarea de Tineret 64 de Comitate (HVIM) si Beke Istvan cel care a vorbit si actionat de multe ori in numele ei, sunt un pericol public nu doar pentru Romania si vecinii ei ci si pentru intrega comunitate europeana.

Sinteză documentară – Selecție cronologicăLocatie atac terorist 01.12.2015
Acţiuni ale unor organizaţii maghiare extremiste, revizioniste şiantiromâneşti

Organizaţia HVIM Târgu Secuiesc i-a comemorat pe eroii Diviziei Secuieşti.
Organizaţia HVIM Târgu Secuiesc, într-un cerc restrâns a comemorat în data de 28 decembrie 2013, Divizia Secuiască, care după 1 decembrie 1918 au apărat patria şi onoarea naţiunii în faţa trupelor invadatoare române.
Manifestarea s-a desfăşurat în faţa bustului comandantului Diviziei Secuieşti, Kratochwill Karoly.
Manifestarea s-a încheiat cu intonarea Imnului Secuiesc.(Sursa: www.Kuruc.hu, 29.12.2013)

L-au comemorat pe Wass Albert
Wass Albert, scriitor maghiar din Transilvania, considerat şi astăzi de puterea română
drept criminal de război, a fost comemorat sâmbătă seară (01.02.2014), în Sala Elisabeta din Târgu Secuiesc, în organizarea Mişcării de Tineret 64 de Comitate (HVIM).BEKE & STRADA WASS ALBERT
Serata memorială a fost deschisă de Beke Timea, care a recitat o poezie semnată de Remenyik Sandor , după care cei aproximativ 100 de participanţi au vizionat filmul-portret despre Wass Albert, cu durata de 50 minute, rulat, în ianuarie 1998, din însărcinarea postului Duna TV, de redactorul Maksay Agnes, regizorul Marius Tabacu şi operatorul Koto Zsolt. Realizatorii filmului l-au contactat pe scriitor cu puţin timp înainte de încetarea sa din viaţă, la domiciliul său din SUA. Scriitorul a povestit despre viaţa, operele sale şi dragostea sa faţă de propriul pământ natal. Filmul-portret vorbeşte şi despre viaţa literară contemporană din Transilvania.
Sursa: cotidianul Haromszek din 03.02.2014, autor Iochom Istvan

HVIM-işti cu drapel secuiesc şi înarmaţi, susţin Rusia
HVIM-işti transilvani care susţin independenţa Noii Rusii şi a Ucrainei Subcarpatice!
Novorossiia nu este Ucraina! Ucraina Subcarpatică nu este Ucraina! Pământul Secuiesc nu este România! – însoţite de acest text au fost postate pe pagina de Facebook a grupului Kiallunk Oroszorszag mellett (susţinem Rusia) două fotografii care surprind indivizi cu cagule, îmbrăcaţi în negru şi care ţin în mână obiecte ce par a fi arme. Ţin, de asemenea, şi un drapel rusesc, unul al HVIM şi unul secuiesc. Pagina – a cărei poză de copertă înfăţişează copii îmbrăcaţi în haine militare – are aproximativ 3.000 de like-uri.
Sursa: transindex.ro din 27.05.2014 64 comitate

În apărarea drapelelor secuieşti / Aproximativ 500 de persoane au protestat la Târgu Secuiesc
Aproximativ 500 de persoane au participat ieri (29.05.2014) la acţiunea de protest organizată în piaţa centrală a oraşului Târgu Secuiesc, în vederea apărării drapelului secuiesc. In afara localnicilor, la acţiune au sosit protestatari şi din comunele din Trei Scaune de Sus.
La acţiune au mai participat membri şi simpatizanţi ai Tinerilor Maghiari din Transilvania (EMI), ai Minta, ai Consiliul Secuiesc scaunul Kezdi, ai Consiliul Secuiesc Târgu Secuiesc şi ai Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).
Membrii UDMR, ai Partidului Civic Maghiar (PCM) şi conducerea oraşului nu au participat la acţiunea de protest.
Înaintea acţiunii din centrul oraşului, membrii organizaţiei din Târgu Secuiesc a Mişcării de Tineret 64 de Comitate (HVIM), împreună cu Consiliul Secuiesc din scaunul Kezdi, au amplasat 50 de drapele secuieşti pe faţadele clădirilor aflate în Piaţa Gabor Aron.
Drapelele şi suporturile le-au fost oferite gratuit persoanelor fizice care şi-au dat acordul ca membrii HVIM să arboreze pe imobilele lor simbolul secuiesc. O parte din protestatari au dus cu ei la acţiune şi drapele secuieşti. La postamentul statuii lui Gabor Aron a fost desfăşurat bannerul Pământul Secuiesc nu este România! Pe pancarte se putea citi: Autonomie teritorială Pământului Secuiesc!, Nu, nu niciodată, Libertate Pământului Secuiesc!.Locatie -dem - atac terorist 01.12.2015
Primul care a luat cuvântul în numele HVIM a fost Beke Istvan. El a subliniat că ne va aparţine ceea ce putem obţine pentru noi. Drapelul trebuie să fluture şi va flutura. In locul celor trei drapele condamnate la îndepărtare vom arbora 50 de drapele în Piaţa Gabor Aron şi dacă este nevoie, vom arbora chiar şi 500 – a declarat oratorul, membru HVIM. El a subliniat că simultan cu acţiunea de la Târgu Secuiesc, şi la Nyiregyhaza se protestează faţă de îndepărtarea drapelului secuiesc. Toth Balint, purtătorul de cuvânt din Transilvania al HVIM, a condamnat pe un ton dur campania puterii româneşti şi a justiţiei împotriva simbolurilor secuieşti.
In numele tineretului a vorbit Incze Johanna, preşedinte EMI, iar în numele Minta a
vorbit Toke Ervin din Miercurea-Ciuc. Mesajul Consiliului Naţional Secuiesc a fost transmis de către vicepreşedintele Peter Janos, care le-a cerut locuitorilor oraşului să arboreze drapelul secuiesc pe faţadele locuinţelor lor. Mike Bernadett a recitat poezia lui Wass Albert, Drapelul invizibil.
După discursuri, masa de oameni a scandat minute în şir Autonomie!. Beke Istvan le-
a cerut participanţilor să privească spre faţada clădirii de lângă muzeu, unde a fost arborat un drapel secuiesc de 6 m. Manifestarea care a durat 40 de minute s-a încheiat cu intonarea imnului secuiesc. Prezenţa jandarmeriei, poliţiei şi a serviciului secret în Piaţa Gabor Aron a fost una discretă, însă în efectiv mare. I-au filmat şi i-au fotografiat pe participanţi. In cadrul manifestării nu au avut loc incidente de tulburare a ordinii.
Sursa: cotidianul Haromszek din 30.05.2014, autor Iochom Istvan

Trebuie să piară Trianonul!
Cu ocazia comemorării dictatului de tristă amintire de la Trianon, la Târgu Secuiesc au fost organizate un marş şi o scurtă festivitate memorială. Oratorii au calificat ciuntirea, în 4 iunie 1920, a ţării-mamă, drept unul din cele mai dureroase momente din istoria maghiară.
Marşul organizat de Mişcarea de Tineret 64 de Comitate (HVIM) a pornit la ora 17:32, din strada Gheorghe Doja. Fluturând drapele ungare, secuieşti şi în dungi arpadiene, respectiv drapelul HVIM, scandând sigla HVIMsloganurile Pământul Secuiesc nu este România!, Ria-ria Hungaria! şi ţinând un banner de mari dimensiuni cu inscripţia Să piară Trianonul!, participanţii au defilat pe strada Petofi Sandor. De aici, trecând prin Piaţa Gabor Aron şi prin faţa fostei clădiri a Scolii de Aprozi, s-au deplasat la Monumentul Eroilor, unde a început festivitatea memorială, care a inclus cuvântări festive şi un scurt program cultural.
Participanţii au fost salutaţi de Beke Istvan, din partea HVIM, după care Ambrus Agnes a vorbit, în numele Ordinului Vitejilor, despre batjocorirea de către marile puteri a Ungariei. Trianonul nu a fost considerat drept un tratat de pace nici în momentul în care ţara, Ungaria, a fost forţată să-l semneze, să-l accepte.
Nu l-a considerat tratat de pace nici atunci când a luptat, în perioada interbelică, apoi în timpul celui de-al doilea război mondial, pentru reparaţii aduse Trianonului, nici atunci când ordinul a fost interzis, şi nici atunci când cauza naţiunii a trebuit slujită în străinătate. Ordinul vitejilor a considerat şi consideră şi acum că pacea de la Trianon este nedreaptă – a subliniat Ambrus Agnes, după care li s-au adresat celor prezenţi Peter Janos, vicepreşedintele Consiliul Naţional Secuiesc (CNS), Peter Taierling, preşedintele din Târgu Secuiesc al MINTA şi Toth Balint, purtătorul de cuvânt al HVIM.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.