Dumitru Costin (BNS): Romaniei ii va fi taiat 1 miliard de euro

Dumitru Costin (BNS):
Romaniei ii va fi taiat 1 miliard de euro

0 182

Presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca Romania risca sa piarda cel putin un miliard de euro alocari din fonduri europene, din cauza ca nu a folosit banii alocati pana acum. Dumitru Costin a precizat ca valoarea pierderii poate sa fie mult mai mare.
”Primul trimestru al anului 2012 este momentul in care se trage linie si se raporteaza modul in care s-au cheltuit banii publici alocati Romaniei. Datorita faptului ca nu am cheltuit aceste resurse financiare, ca s-au blocat o sumedenie de licitatii, o sumedenie de procese de contractare de fonduri, Romania risca, in urma estimarilor pe care noi le-am facut, sa fie anuntata, in primul trimestru al anului viitor, ca ii va fi taiat din alocatiile europene cel putin un miliard de euro. Astea sunt estimarile pe care le-am facut noi, dar este posibil ca cifra sa fie mult mai mare”, a mentionat Dumitru Costin.
Liderul BNS a adaugat ca trage si un semnal de alarma, deoarece politicienii, tinand seama de faptul ca anul viitor vor fi alegeri, vor incerca sa paseze vina functionarilor care se ocupa cu fondurile europene.
”Pentru a se gasi o solutie si aruncarea in derizoriu a situatiei, in momentul de fata se executa un audit de resurse umane in sectorul public, in principal pe zona celor care administreaza fonduri publice. Acest audit este executat de Banca Mondiala intr-un contract platit de Guvernul Romaniei. In momentul in care o sa iasa in spatiul public aceasta informatie in trimestrul I al anului viitor, cand se trage linie, guvernantii vor gasi tapii si caprele ispasitoare: sunt functionarii din autoritatile de management”, a spus Dumitru Costin.
Presedintele BNS a sustinut conferinta de presa impreuna cu deputatul Mircia Giurgiu, propus pentru excluderea din PDL. Cei doi au participat la lansarea la Cluj-Napoca a Proiectului ‘Caravana Carierei’, initiat de BNS si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.