Junii au reaprins mandria de a fi brasovean

Junii au reaprins mandria de a fi brasovean

0 222

Parada de duminica a celor 7 cete de Juni, imbracati in straie stralucitoare si calare pe cai acoperiti si ei de podoabe, a smuls aplauze si ovatii zecilor de mii de brasoveni veniti sa-i vada coborand in Cetate. Si la petrecerea campeneasca de la Pietrele lui Solomon, junii au avut alaturi mii de localnici si turisti care au petrecut o zi superba in mijlocul naturii.
Cele 7 cete de Juni – Tineri, urmati de Junii Batrini, Curcani, Dorobanti, Brasovecheni, Rosiori si Albiori s-au intalnit duminica dimineata in Piata Unirii si s-au aliniat pentru a cobora in centrul orasului. Strazile din centrul vechi frematau deja de nerabdarea miilor de brasoveni veniut sa-i vada pe calaratii Scheiului. In saua falnicilor armasari calariti de juni nu au urcat doar adultii. S-au incumetat sa incalece si niste juni in miniatura, gata sa preia traditia de la tati si bunici. In fata Primariei, alaiul de calareti i-a salutat pe primarul Brasovului, pe Ministrul Finantelor si pe seful IJP Brasov. Junii Batrani, din randul carora face parte si George Scripcaru, i-au si imbiat sa guste din butelcuta cu rachiu, purtata la sa, invitatie pe care cei trai n-au putut s+o refuze.
Junii au urcat apoi pe strada Republicii si de-acolo spre Schei, pana la pietrele lui Solomon, unde, dupa ce au cantat Hristos a inviat si au aruncat buzduganele, au inceput petrecerea.
Pe pajistea de la Pietrele lui Solomon, brasovenii au stat la picnic pentru a sarbatori parada junilor, dar si ziua de 1 mai. Potrivit estimarilor Politiei, 60.000 de brasoveni s-au aflat in inima Scheiului pentru a cinsti parada Junilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.