Contribuabilii brasoveni si Formularul 112

Contribuabilii brasoveni si Formularul 112

0 200

Dintre acestia, doar 15% au utilizat metoda on-line, cea care se va folosi exclusiv din data de 1 iulie. Chiar daca au disparut cozile interminabile, in ultima zi de depunere a formularului 112 la ghiseele Administratiei Nationale a Finantelor Publice din Brasov s-au mai gasit cativa intarziati.
26 aprilie a fost ultima zi din termenul legal pentru depunerea formularului 112 „Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate”. Majoritatea contribuabililor au respectat termenul fie depunand actele la ghiseu, fie on line.
Pana pe 1 iulie 2011, contribuabilii vor putea depune noul formular fie prin Internet, fie la ghiseu; dupa aceasta data, depunerea prin Internet devine obligatorie. Aceasta presupune obtinerea unui certificat digital calificat de semnatura electronica, emis de furnizorii autorizati, si inregistrarea acestuia la Fisc.
Nedepunerea sau depunerea cu intarziere a formularului 112 constituie contraventie si se sanctioneaza cu sume intre 500 si 1.000 de lei pentru persoane fizice, respectiv 1.000 – 5.000 de lei pentru firme. Daca angajatorul nu transmite in mod repetat declaratia lunara, va fi declarat inactiv.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.