Ultimul trofeu al fotbalului european şi cel mai valoros, Champions League, a fost decernat în această seară la Berlin, pe celebrul stadion din capitala Germaniei. Finala a opus cele mai în formă echipe din fotbalul european, Barcelona şi Juventus. Chiar dacă Mesi nu a dat gol, Barcelona a reuşit să se impună, cucerind pentru a cincea oară trofeul cel mai râvnit din fotbalul european şi, de ce nu, mondial!

Scor 3-1 pentru Barcelona, golurile fiind marcate astfel :

Min. 5 : Faza şnur a Barcelonei, Rakitic deschide scorul cu un şut plasat din interiorul careului. Neymar a pasat ideal pentru croat, la capatul unei recuperari a lui Iniesta (1-0)

Min 55 : Juventus egaleaza prin Morata! Stegen inchide bine la şutul din interiorul careului al lui Tevez, dar nu mai poate interveni din faţa lui Morata, singur la 6 metri. Totul a pornit de la o pasă magistrală din partea lui Lichtsteiner (1-1)

Min. 70 : Messi are o pătrundere extraordinară, şuteaza la firul ierbii, Buffon respinge în lateral, acolo se afla Suarez, care pune latul pentru 2-1!

Min. 95 : Neymar punctează pentru 3-1! A fost un contraatac letal al Barcelonei, care obţine al 5-lea trofeu de Liga Campionilor.

Aşadar, Barcelona devine singura echipă din Europa, care realizează în acest sezon ,,tripla”, campionat, Cupă şi Liga Campionilor! O răsplată pe măsură, pentru o echipă care a avut un an 2015, până acum, excepţional!

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.