Ocolitorea mica – Tronsonul 3, la start!

Ocolitorea mica – Tronsonul 3, la start!

0 231

Vineri, in cadrul sedintei de plen a Consiliului Local Brasov, a fost votata o hotarare pentru declansarea procedurilor de expropriere a terenurilor aflate pe traseul Tronsonului 3 al ocolitoarei (mici) a municipiului.
Va reamintim ca acest tronson va face legatura intre DN 13, DN 1 si DN 73, inchizand practiv inelul mic de ocolire a municipiului Brasov.
Tronsonul in lungime de 5,2 km, va fi prevazut cu patru benzi de circulatie si va include un pod de 28 m peste Valea Spurcata.
Conform proiectului Tronsonul 3 se va intersecta, printr-un sens giratoriu, cu DJ 103C, va traversa calea ferata CF 200 Brasov-Sibiu si DN 1 printr-un pasaj.
In momentul finalizarii investitiei circulatia in municipiul Brasov va cunoaste o evidenta fluidizare. Orice autovehicol care doreste sa plece din zona de sud (Noua, Darste sau Sacele) spre nord sau nord-vest (Bartolomeu, Cristian etc.) nu va mai fi nevoit sa traverseze orasul prin centru. Responsabilii din primarie au declarat ca noul tronson va decongestiona traficul greu din municipiu intr-o cota de 45%.
Valoarea investitiei cifrandu-se la 21,4 milioane de euro. Conform declaratiilor oficiale banii vor fi asigurati prin contributia municipalitatii, de 5,6 milioane si prin atragerea de fonduri europene.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.