Presedintele judetean al PSD vrea macar un aeroport mic, fie el si...

Presedintele judetean al PSD vrea macar un aeroport mic, fie el si PDL-ist!

0 233

Liderul social-democratilor brasoveni, deputatul Constantin Nita i-a recomandat presedintelui Consiliului Judetean, liberalul Aristotel Cancescu, sa renunte la parteneriatul cu consortiul canadian Intelcan privind realizarea Aeroportului International Brasov, apreciind ca nu intrevad nici o sansa reala de realizare a proiectului.
Nita a spus ca, consortiul nu ar avea puterea financiara de a realiza acest proiect si ca ar fi mai bine daca s-ar realiza un aeroport de mici dimensiuni, cel propus de conducerea Primariei Brasov, respectiv de primarul George Scripcaru (PD-L).
Mai mult, social-democratii au spus ca se asteapta chiar la consortiul Intelcan sa ceara daune pentru proiectele si studiile realizate, asemenea firmei spaniole Ibadesa, cu care a existat un contract pentru un spital la Harman, proiect care se pare ca va fi abandonat.
Reamintim ca la nivelul administratiei judetene, in Consiliul judetean Brasov, exista o alianta si o cooperare intre PNL-PSD si UDMR. Practic toate proiectele de hotarari in forul deliberativ judetean, ies asa cum doresc liderii celor trei formatiuni. In teorie exista o sustinere reciproca a tuturor proiectelor de investitii. In realitate nu este cunoscut nici un set de proiecte, la nivel judetean, care sa fi fost negociat si pentru care cele trei partide sa lucreze pentru a fi realizate.
Declaratiile social-democratilor par, la prima vedere, sa dea tonul unei posibile rupturi. Reamintim ca in perioada in care Constantin Nita era ministru (2009) a adus o finantare din zona chineza, inmormantat de conducerea judetului.
Presedintele CJ, Aristotel Cancescu, a spus ca aprecierile social-democratilor „sunt pertinente si am luat in considerare de ceva timp realizarea unei variante a unui aeroport de dimensiuni mai reduse, mai ales ca si bancile finantatoare ne-au cerut acest lucru. Eu le dau dreptate, in privinta necesitatii reducerii spatiului initial prevazut pentru aeroport! Mai ales ca traversam o perioada de criza economica! Am avut, deja, discutii pe aceasta tema cu oficialii abilitati si avem un plan de viitor! Vom incerca sa continuam sa cooperam cu consortiul canadian si pe viitor!” Practic Cancescu, este inca o data destul de confuz legat de viitorul celei mari investitii din centrul Romaniei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.