Scolile din Brasov raman fara corn si lapte

Scolile din Brasov raman fara corn si lapte

0 255

O stire trista tine capul de afis al ziarelor din tara: elevii din Brasov nu vor mai beneficia de bucatica de paine si de gura de lapte oferita prin lege din „marinimia” guvernantilor.
Criza economica a determinat sistarea furnizarii acestor alimente pentru cei aproximativ 17.400 de copii din municipiul Brasov pentru intreg anul scolar care tocmai a inceput.
Dupa ce „si-au dramuit” fondurile primite de la centru in fel si chip, edilii au descoperit cu sau fara stupoare ca nu au mai ramas suficienti bani pentru mult trambitatul Program „Cornul si laptele”.
Potrivit reprezentantilor Primariei Brasov, Consiliul Judetean Brasov, beneficiarul acestui program, a alocat 317.000 de lei pentru programul „Cornul si laptele“, suma care ajunge doar pentru 16 zile de scolarizare, in conditiile in care numai pentru perioada 15 septembrie-31 decembrie ar fi nevoie de 1,46 milioane de lei, informeaza ziarul Financiarul.
Suma alocata pentru program a fost insuficienta, asta o stiu si edilii nostri, insa, prin urmare, in conditiile in care sumele necesare nu sunt asigurate, Primaria Brasov a anuntat ca refuza sa preia aplicarea acestui program, punct de vedere comunicat de altfel Consiliului Judetean.
Se pare totusi ca banii au fost dati pe tot anul pentru Programul „Cornul si Laptele”, dar Consiluil Judetean i-a cheltuit pe alte programe.
Administratia judeteana a alocat intr-adevar fonduri insuficiente, deoarece nu a dispus de fonduri mai multe de la Guvern, afirma Ion Ochi, vicepresedintele CJ Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.