Ravasitul Oilor la Bran – 01 – 03 octombrie 2010

Ravasitul Oilor la Bran – 01 – 03 octombrie 2010

0 216

In vederea pastrarii traditiilor si obiceiurilor locale, Primaria Bran, impreuna cu Asociatia Crescatorilor de Animale din zona Bran, intentioneaza si in acest an sa organizeze in zilele de 01-03 Octombrie 2010 , pe Platoul „Inima Reginei”.
Sarbatoarea pastorala Ravasitul oilor va include, ca de fiecare data in ultimii ani, si „Festivalul branzei si pastramei” editia VI.
Scopul principal urmarit de organizatori este acela de a crea crescatorilor de animale din comuna Bran posibilitatea de a valorifica produsele traditionale obtinute in gospodarii sau prin administrarea stanilor.
”RAVASITUL OILOR” este de fapt o sarbatoare simbolica ce marcheaza sfarsitul anului pastoral. La festival, se va canta, juca si mai ales se vor manca pe saturate tot soiul de preparate specifice, si mai ales pastrama de oaie si bulz, udate cu must obtinut in gospodariile celor din zona Bran.
Si anul acesta, langa Castelul Bran, pe Platoul Inima Reginei – Bran, festivalul va debuta cu o expozitie gastronomica, ce se va desfasura pe intreg parcursul evenimentului unde vor fi expuse diversele sortimente de branza si pastrama care pot fi degustate si cumparate la cele mai bune preturi direct de la producatori, membrii ai Asociatiei Crescatorilor de Animale din zona Bran.
In ziua de duminica, 03 Octombrie 2010 va fi deschisa o expozitie de animale in aer liber, in cadrul careia se vor prezenta mai multe rase de ovine, vor avea loc vanzari si schimburi de berbeci, urmand ca la final, sa se aleaga cele mai frumoase exemplare.
De la eveniment nu vor lipsi mesterii populari cu obiecte de artizanat dintre cele mai variate: tesaturi, blanuri, ceramica, precum si obiecte de uz pastoral.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.