Boc vs Vladescu sau lipsa de viziune vs intelegere limitata

Boc vs Vladescu sau lipsa de viziune vs intelegere limitata

0 223

Premierul Emil Boc a fectat de atacurilor fostului ministru al Finantelor Sebastian Vladescu a trecut la randul sau la un atac. „Daca avea o viziune cu privire la restrangerea cheltuielilor bugetare in iarna, trebuia sa atraga atentia primului ministru si Guvernului”, spune Boc, sugerand, totodata, ca Vladescu poarta intreaga vina a reducerilor salariilor bugetarilor cu 25%.
Va reamintim ca intr-un interviu acordat saptamana trecuta PRO TV, fostul ministru de Finante Sebastian Vladescu il critica dur pe Emil Boc, despre care spunea ca „are o intelegere limitata a ecomomiei”.
„Imi pare rau ca Vladescu s-a angajat in asemenea discutie. Avea la dispozitie calea demisiei, daca nu ar fi fost de acord cu vreo masura promovata de Guvern sau nepromovata de Guvern la solicitarea sa, dar nu a fost cazul. In al doilea rand, l-as intreba daca era vorba de viziune si de capacitatea de intelegere a crizei si a economiei, cum a fost posibil ca in ianuarie sa permita in buget plata celui de-al 13-lea salariu, a primelor de vacanta, a altor stimulente, iar dupa cateva luni sa vina cu o reducere cu 25% a salariilor?”, a declarat, luni, premierul Emil Boc.
Atacul premierului nu se opreste insa aici. „Daca Vladescu avea o asemenea viziune si mi-ar fi comunicat-o, fiti convinsi ca nu aveam o reducere cu 25% a salariilor pentru ca din timp am fi luat masurile de eliminare a celui de-al 13-lea salariu, a primelor de vacanta, a stimulentelor, astfel incat sa nu fi fost in situatia de a reduce salariile bugetarilor”, spune Boc.
In acelasi timp, Boc i-a reprosat fostului ministru de Finante ca „nu afost in stare” sa regandeasca impozitul minim.
„De la inceputul mandatului i-am cerut sa regandeasca impozitul minim, dar dupa 8 luni nu a fost in stare sa vina cu un proiect pentru regandirea acestuia, lucru pe care sunt convins ca-l va face noul ministru”, spune Boc.
„Vladescu a deschis aceasta discutie. Eu nu as fi dorit sa fac obiectul unei dezbateri publice pe baza acestui subiect, dar sunt obligat s-o fac”, a incheiat premierul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.