Weekend de toamna

Weekend de toamna

0 230

Brasovul, dupa o zi calda, de vara, a inceput weekend-ul cu o noapte aproape tropicala. Din cate spun specialistii in meteorologie sambata va fi rece doar in nord, iar de duminica toamna prinde curaj, iar temperaturile incep sa scada.
In tara Weekend-ul aduce temperaturi mai mici decat cele normale in unele zone. Vara incepe sa cedeze teren in fata toamnei inca de sambata. Jumatatea de nord a tarii incepe sa adune nori, iar ploile cuprind parte din regiuni, e drept mai ales in primele ore ale zilei.
In cealalta jumatate insa, cea de sud, norii nu lasa decat cativa stropi razleti. Vantul nu trece de moderat decat in zona montana si in Dobrogea, iar maximele nu dau inca inapoi, ba chiar exagereaza, urmand sa ne aduca valori de la 14-15 grade in nordul Moldovei pana la 32, daca nu chiar 33 de grade in orasele din Lunca Dunarii, valori cu siguranta mult peste normaul termic al unui miez de septembrie.
Daca sambata va fi rece doar in nord, de duminica toamna prinde curaj. Sudul ramane totusi cu valori de 28-29 de grade, valori asteptate atat in Bucuresti, cat si in Craiova, Alexandria, Giurgiu sau Calarasi, in nord insa, se face chiar mai frig decat ar fi normal. In plus, ploile se extind in aproape toata tara, mai putin in sud-est unde vor ajunge abia duminica seara.
Nici inceputul de saptamana nu vine cu temperaturi mai ridicate. Meteorologii se asteapta ca vremea sa se raceasca sub normalul termic in cea mai mare parte a tarii.
Nu vor fi mai mult de 14 grade la Suceava, 15 in Baia Mare si 16 la Oradea. In plus, ploile se extind in aproape toata tara, mai putin in sud-est unde vor ajunge abia duminica seara.
Deci Saptamana viitoare incepe cu ploi in sud si est mai ales, in timp ce nord-vestul zareste ceva mai mult soare. Se raceste insa sub normalul termic in cea mai mare parte a tarii. Numai izolat se mai ating 25 de grade, cum e cazul la Craiova, dar temperaturile nu vor mai trece in multe regiuni de 14-16 grade. O valoare mica asteptam si in Bucuresti, unde abia se fac 21 de grade luni, pe un fond noros si cu ploi. De altfel, nici vantul nu e tocmai domol si chiar prezinta intensificari in partea de est a tarii.
Toamna isi extinde prezenta in toata tara noastra, episoadele de vreme calda in septembrie si octombrie vor alterna cu ploi, vant si cu zile destul de reci.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.