Roman, premiat pentru cercetare in medicina

Roman, premiat pentru cercetare in medicina

0 218

Romanul Valentin Dragoi se afla printre cei 17 laureati ai editiei 2010 a National Institutes of Health Director’s Pioneer Award.
Trofeul este decernat oamenilor de stiinta care propun solutii „revolutionare, de mare impact in probleme majore ale medicinei si cercetarii comportamentale”, scrie evz.ro.
Valentin Dragoi va primi un premiu de 3,5 milioane de dolari pentru activitatea sa stiintifica. Cercetatorul roman propune un mod model pentru analizarea modului in care creierul proceseaza informatia, potrivit evz.ro.
„Specialistii din neurobiologie cunosc cum functioneaza neuronii, dar la nivel individual. Marea provocare este sa vedem cum functioneaza impreuna”, a spus Valentin Dragoi dupa primirea distinctiei. Eforturile stiintifice ale echipei conduse de Valentin Dragoi ar putea duce la imbunatatirea tratamentului in boli ale creierului, ca Alzheimerul sau depresia.
Valentin Dragoi va investi cei 3,5 milioane de dolari tot in cercetare, pentru dezvoltarea de tehnologii avansate, care sa ii permita cercetarea in detaliu a activitatii neuronale. Cu noile dotari, cercetatorul roman va putea analiza activitatea creierului si in timpul somnului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.