Obezitatea prosteste!

Obezitatea prosteste!

0 266

Obezitatea atrage dupa ea o multime de boli, unele dintre ele incurabile. Diabetul, maladiile cardiovasculare, osteoporoza sunt doar cateva dintre ele. Recent, un grup de cercetatori americani a atras atentia ca si creierul este afectat de kilogramele in plus, mai ales daca acestea se afla in jurul soldurilor.
Greutatea corporala a femeilor trecute de prima tinerete poate fi un indicator al capacitatii cerebrale, arata un studiu realizat de Northwestern Medicine. Cercetatorii spun ca soldurile pronuntate sunt un semn clar ca memoria nu mai functioneaza la parametri normali. Problemele pot fi mai grave daca pacienta are corpul in forma de para.
Studiul a fost realizat pe aproximativ 9.000 de femei cu varsta peste 65 de ani, la menopauza si care functioneaza normal din punct de vedere cognitiv. Conducatoarea studiului, medicul Diana Kerwin, a subliniat ca femeile trebuie sa constientizeze ca, fiind obeze, risca sa piarda mult mai mult decat aspectul fizic. Aceasta explica faptul ca, pentru fiecare punct crescut al masei corporale, memoria scade si ea cu un punct.
De asemenea, in urma studiului s-a constatat ca aparitia bolii Alzheimer are legatura cu cantitatea de grasime si cu modul in are sangele ajunge la creier.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.