Cancerul pulmonar combatut cu … fructe si legume!

Cancerul pulmonar combatut cu … fructe si legume!

0 254

Fructele si legumele sunt extrem de bune pentru organism si sunt cheia succesului pentru o viata sanatoasa si lunga. Acest lucru il stiam cu totii, insa putini dintre noi stiu ca fructele si legumele ne pot ajuta sa combatem una dintre cele mai de temut boli ale secolului nostru, si anume, cancerul pulmonar.
Conform unui studiu publicat in SUA si citat de AFP, fumatorii care sunt predispusi la cancerul de acest tip se pot acum feri de aceasta boala consumand mai multe fructe si legume.
“Chiar dacã renunþarea la fumat reprezintã acþiunea preventivã cea mai importantã în ceea ce priveºte reducerea riscului de declanºare a cancerului pulmonar, consumul mai multor varietãþi de legume ºi fructe poate reduce ºi el acest risc, indiferent de cantitate”, a declarat medicul H. Bas Bueno-de-Mesquita, de la Institutul Naþional pentru Sãnãtate Publicã ºi Mediu din Olanda, coordonatorul cercetãrii efectuate pe un eºantion de 450.000 de europeni, dintre care 1.600 sufereau de cancer pulmonar.
Potrivit autorilor, varietatea de fructe ºi legume consumate pare a fi mai importantã decât cantitatea în ceea ce priveºte prevenirea acestui tip de cancer.
Cercetãtorii au studiat efectele consumului a 14 soiuri de fructe ºi 26 de varietãþi de legume, indiferent dacã acestea erau consumate în stare proaspãtã, uscatã sau în conserve.
Asadar, concluzia la care au ajuns cercetatorii se refera la faptul ca, pentru a combate aceasta boala, este foarte importanta varietatea fructelor si legumelor pe care le consumam, si nu cantitatea lor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.