Prima ZI DE SCOALA costa 100 de euro

Prima ZI DE SCOALA costa 100 de euro

0 248

Ghiozdanelul elevilor la inceput de an scolar este foarte costisitor pentru parintii care chiar fac eforturi uriase pentru a le da odraslelor lor cele „de trebuinta” pentru noul an.
Marile retele de magazine si-au umplut rafturile de papetarie, birotica, manuale scolare si alte culegeri, aprovizionandu-se temeinic pentru a-si astepta cum se cuvine noul val de clienti.
Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educatiei, aproximativ 2,5 milioane de elevi sunt asteptati sa revina la scoala sau la liceu.
Cosul mediu de cumparaturi pentru inceputul scolii, care include 16 categorii de rechizite si un ghiozdan, costa 400-500 de lei (in jur de 100 de euro) in supermarket, conform estimarilor retelei Billa – cel mai mare operator de profil de pe piata.
Pe langa toate acestea, trebuie sa tinem cont si de innoirea garderobei care, in cazul copiilor, se schimba de la un sezon la altul. Asadar, trebuie cumparati pantofi, treninguri si uniforme noi, iar potrivit cataloagelor hipermarket-urilor, acestea costa intre 120-130 de lei. Astfel, familiile cu doi copii ar putea da un salariu intreg in septembrie pe cumparaturile de inceput de an scolar.
Varful de vanzari va fi la finele acestei saptamani si la inceputul celei viitoare, ofertele pentru inceputul scolii fiind deja pregatite, fiind adaptate la bugetele actuale ale familiilor reduse de criza economica.
Apropierea noului scolar aduce cu sine o crestere substantiala a conturilor comerciantilor din domeniul rechizitelor scolare. Cele mai bine vandute produse sunt cele care reprezinta un brand si au inscriptionate pe ele eroi din desene animate.
De asemenea, pe langa rechizitele clasice, parintii se orienteaza acum spre produse destinate scolarilor, mult mai sofisticate, din gama IT, cum ar fi notebookurile sau softurile educationale. Si aici ofertele sunt variate, putand include chiar si lectii interactive pentru diverse materii, ceea ce duce la o crestere substantiala a vanzarilor, in magazinele de profil. Deja aici sarim din buget!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.