Apartamentele din Brasov s-au ieftinit degeaba

Apartamentele din Brasov s-au ieftinit degeaba

0 264

Preturile apartamentelor au scazut in ultima perioada drastic, dar nu suficient de mult pentru a-i atrage pe potentialii cumparatori ale caror conturi au fost golite de criza financiara.
In consecinta, pretentiile financiare ale proprietarilor de locuinte se diminueaza de la luna la luna, dar nu suficient de mult pentru a reechilibra piata imobiliara din tara noastra care se afla intr-un continuu si iremediabil picaj.
Daca in mai 2008 un metru patrat de apartament din Capitala era evaluat la aproximativ 2.300 de euro, in prezent, realitatea este sensibil diferita. In iulie 2010, pentru un metru patrat util de apartament bucurestenii cer, in medie, 1.245 de euro, conform unui studiu realizat de site-ul imobiliare.ro.
Cu toate acestea, piata imobiliara nu da semne de revenire. Poate si pentru simplul fapt ca, pentru a cumpara un apartament cu doua camere, un bucurestean, posesor al unui salariu mediu net, ar trebui sa dedice achizitiei imobiliare nu mai putin de 215 venituri lunare.
Trendul ieftinirilor este vizibil si in marile orase din provincie, informeaza ziarul Gandul. „In Timisoara preturile au luat-o la vale puternic de la inceputul acestui an scazand cu peste 10%”, afirma Adrian Erimescu, directorul general al firmei care a facut studiul.
Brasovul este insa fruntasul oraselor de provincie in care pretul apartamentelor a cunoscut o scadere brusca si puternica. Aici, in iulie 2010, pretul mediu a fost de 907 euro pe metrul patrat util, cu 38,5% mai putin decat in mai 2008, luna in care a fost atinsa valoarea maxima a preturilor cerute in Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.