PDL in pragul imploziei?

PDL in pragul imploziei?

0 253

Ceruturile intre liderii PDL nu sunt recente si nici o noutate in pertid. In schimb tensiunea acumulta este in pragul ezploziei. Greii partidului nu-si mai gasesc locul si mai ales viitorul. Conducerea PDL sta cu adevarat pe un butoi de pulbere pe cale sa explodeze inainte de 1 septembrie, data limita pentru remanierea Guvernului. Sedinta Biroului Politic PDL de luni seara a fost din nou cu scandal. Cezar Preda si Adriean Videanu au avut un schimb de replici dur pe subiectul actiunilor pe care le detine statul roman la compania Petrom. Potrivit surselor Hotnews.ro, subiectul remanierii a fost expediat de Emil Boc, care a promis ca, inainte de 1 septembrie, va avea o intalnire cu parlamentarii PDL. Pe lista viitorilor remaniati sunt vehiculate numele ministrilor Adriean Videanu, Radu Berceanu, Sebastian Vladescu si Gabriel Sandu.

„O sa tragi partidul in rahat „
Conform surselor participante la sedinta Biroului Politic, Cezar Preda i-ar fi reprosat lui Adriean Videanu intentia ministrului de a scoate la licitatie 10 % din actiunile pe care statul le detine la Petrom.
„O sa tragi partidul in rahat „, i-ar fi reprosat Preda ministrului Economiei. In replica, Videanu i-ar fi spus ca poate obtine pe actiuni mai mult decat a obtinut fostul premier Adrian Nastase cand a vandut 50% din companie. „Nu stii ce vorbesti”, ar fi fost replica lui Videanu, sustin sursele citate.
Contactat de Hotnews.ro, Cezar Preda a recunoscut ca a avut o discutie in contradictoriu cu ministrul Economiei, dar sustine ca dialogul s-a desfasurat pe un ton prietenesc: „I-am spus domnului Videanu ca nu sunt de acord cu vanzarea actiunilor de la Petrom intr-o situatie de criza. Nu este corect fata de romani acest lucru. Compania nu ar trebui sa forteze majorarea capitalului social, mi se pare incorect ceea ce se face. I-am spus domnului Videanu cu zambetul pe buze acest lucru, dansul mi-a spus ca stie mai bine ce face. Avem opinii diferite, nu mi se pare corect sa fie vandute. Asta a fost tot, nu a fost o cearta si nu este adevarat ca i-am cerut demisia”.

Tonul face …muzica portocalie
Sursele citate sustin ca vicepresedintele PDL a criticat si activitatea lui Sebastian Vladescu, cerand demisia ministrului finantelor pe motiv ca nu este capabil sa colecteze banii la buget si ca doar taie din fondurile ministerelor. Preda a atras atentia conducerii partidului ca, din cauza taierii fondurilor in teritoriu, partidul va avea probleme din nou cu parlamentarii care „pot face figuri la motiunea de cenzura”.
„In privinta domnului Vladescu, consider ca nu are nici o strategie care sa aduca bani, sa colecteze banii la bugetul de stat ci doar taie de la ministere. Dansul si-a notat nemultumirea mea, va asigur ca si aceasta discutie a fost pe un ton prietenos”, a declarat Preda pentru Hotnews.ro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.