Luni dezbatere la CD, Motiunea – Panglicile doamnei ministru Boagiu,

Luni dezbatere la CD,
Motiunea – Panglicile doamnei ministru Boagiu,

0 128

Camera Deputatilor va dezbate, luni, motiunea simpla intitulata „Panglicile doamnei ministru Boagiu”, initiata de catre deputatii Opozitiei impotriva ministrului Transporturilor, Anca Boagiu.
Motiunea simpla fost depusa pe data de 15 noiembrie a.c. in plenul Camerei de vice-liderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu.
Semnatarii documentului acuza lipsa de performanta a ministrilor PDL la conducerea Ministerului Transporturilor si cer explicatii in legatura cu licitatii contestate si deficitul de autostrazi, situatia ‘ingrijoratoare’ a transportului feroviar, gestionarea ‘defectuoasa’ a transportului aerian, lipsa unei strategii coerente pentru absorbtia fondurilor europene, ‘risipa’ banului public in mijlocul crizei pentru lucrari de infrastructura.
Opozitia afirma in motiune ca nu cere ‘neaparat’ demisia ministrului Transporturilor, ‘care a instituit o noua practica, mai exact taieri de panglici la deschiderea santierelor pentru inceperea lucrarilor, pentru ca de autostrazi si drumuri finalizate nu poate fi vorba’, ci explicatii cu privire la toate subiectele pe care le aduc in dezbatere in text.
„Pe scurt, ne dorim nu numai o asumare a greselilor facute pana acum, ci mai ales o abordare a problemelor pe fond care sa duca la clarificarea tuturor problemelor si aspectelor semnalate si mai ales luarea masurilor necesare pentru rezolvarea lor spre binele romanilor”, se arata in textul motiunii.

Deputatii Opozitiei spun, de asemenea, ca nu vor neaparat demisia ministrului ‘pentru ca, in cazul in care ar avea loc un asemenea gest, lucru greu de crezut in conditiile reperelor morale care ghideaza politica PDL de astazi’, cu siguranta ar fi numit un alt membru PDL in fruntea MTI, „animat de alte reglari de conturi in sanul partidului si de alte exercitii de putere si de imagine”.
„Am constatat ca, de mai mult de un an, de cand a preluat portofoliul Transporturilor si Infrastructurii, activitatea doamnei ministru a excelat prin promisiuni, amenintari si exercitii de imagine’, se arata in text.
Semnatarii motiunii solicita clarificarea rapida din partea ministrului Boagiu cu privire la masurile interne luate in urma ‘neregulilor grave’ sesizate in desfasurarea licitatiei pentru atribuirea lucrarilor de finalizare a constructiei autostrazii Cernavoda-Medgidia consortiului clasat pe locul sase din punctul de vedere al ofertei financiare, la un cost suplimentar de 120 de milioane de lei fata de cel mai bun ofertant.
Ei mai cer asumarea de catre PDL a cresterii nejustificate a costurilor si nerespectarea termenelor prevazute de contractul cu Bechtel, rezultatele anchetei la nivelul companiei Tarom si identificarea celor responsabili pentru pierderile financiare inregistrate in anul 2010.

Motiunea simpla „Panglicile doamnei ministru Boagiu”, depusa de opozitie in plenul Camerei Deputatilor, va fi dezbatuta de catre deputati luni, la ora 16:00, urmand ca marti, la 11:00, documentul sa intre la votul final.
Potrivit Regulamentului Camerei, pentru a fi adoptata motiunea simpla trebuie sa intruneasca voturile majoritatii deputatilor prezenti

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.