Lipsa de moralitate ar putea sa fie in sfarsit sanctionata ?

Lipsa de moralitate ar putea sa fie in sfarsit sanctionata ?

0 312

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) acuza conducerea Romaniei din ultimii 20 de ani de starea actuala a sistemului sanitar si propune adoptarea unei legi a responsabilitatii care sa oblige orice persoana aleasa prin vot sau numita politic sa se trateze in sistemul romanesc.

Reprezentantii COPAC considera ca principalii vinovati pentru „situatia mizerabila in care a ajuns sistemul de sanatate” sunt cei care s-au aflat la conducerea tarii in ultimii 20 de ani. „COPAC este alaturi de suferinta celor afectati de drama de la Maternitatea Giulesti si atrage atentia ca aceasta situatie este doar varful foarte vizibil al iceberg-ului prin elementele cutremuratoare pe care le cumuleaza. Intreg sistemul de sanatate din Romania este in colaps, zilnic se petrec astfel de evenimente tragice in spitalele din Romania, unde mor pacienti nevinovati, sau in familii, unde sunt oameni care isi asteapta moartea pentru ca nu mai au acces la tratamentele necesare”, se arata intr-un comunicat al organizatiei.
Pentru a iesi din criza sistemului de sanatate, COPAC propune sa se decida, printr-o lege a responsabilitatii alesilor fata de Romania, ca orice persoana aleasa de popor prin vot pe o functie, de la presedinte pana la consilierul local de la o primarie, precum si cei numiti politic intr-o functie de conducere sa fie obligati sa-si trateze problemele de sanatate in sistemul sanitar din Romania, atat ei cat si familile lor. „Daca incalca aceasta regula, sa isi piarda automat functia, daca merg sa se trateze in sistemele de sanatate ale altor tari, aceasta fapta sa fie considerata dauna adusa imaginii Romaniei si sa suporte consecintele”, scriu reprezentantii COPAC.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.