Cetatea Muzicala a Brasovului in perioada 13 – 19 august 2010

Cetatea Muzicala a Brasovului in perioada 13 – 19 august 2010

0 241

Brasovul va rasuna, timp de o saptamana, de cant, cu ocazia organizarii unuia dintre cele mai frumoase festivaluri din aceasta vara.
Festivalul International „Cetatea Muzicala a Brasovului” , care se desfasoara in plin sezon turistic si care, se afla la cea de a VIII-a editie, si imbina concerte de muzica clasica, folclor, jazz, seri de poezie, de opera si dans, creind astfel o ambianta multiculturala, care se adreseaza atat tinerilor, cat si largului public.
Astfel, pana pe 19 august, la Centrul Cultural „Reduta“ si la Biserica Romano-Catolica de pe strada Muresenilor se va desfasura festivalul international, organizat de Fundatia Culturala „Serban Lupu“, Centrul Cultural „Reduta“ si Consiliul Judetean.
Marele violonist Serban Lupu, nascut la Brasov, dar stabilit in SUA, initiatorul si organizatorul principal al festivalului, a declarat ca va fi o editie de criza a acestei manifestari, dar ca nu a lasat criza sa influenteze calitatea concertelor si recitalurilor care vor fi prezentate in cadrul fetivalului.
„Festivalul va sta sub semnul romantismului de secol XIX, repertoriul cuprinzind lucrari semnate de Robert Schuman si Frederic Chopin, de la nasterea carora se implinesc 200 de ani. Vor fi insa si lucrari compuse de J.S. Bach, dar si de catre George Enescu, care este omagiat in fiecare an in cadrul festivalului“, a declarat Serban Lupu, care este si director artistic al festivalului, pentru Monitorul Expres.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.