„Zoaie, fii barbata!”

„Zoaie, fii barbata!”

0 255

Premierul Boc nu mai trebuie sa se ridice pe varfuri, cum facea acum vreun an si ceva intr-o fotografie europeana de grup. Imaginile l-au surprins atunci pe miniboc opintindu-se discret ca sa prinda si el marginea de jos a fotografiei. Acum a scapat de corvoada si de presiune pe muschii gambei. A ajuns in rand cu Sarkozy – desi diferenta e minuscula – cu Angela Merkel si cu Zapatero, asa cum ne-a spus-o el insusi. „Ma pot considera un lider de sacrificiu in masura in care si Sarkozy, Merkel sau Zapatero sunt lideri de sacrificiu” a spus Boc, vrand de fapt sa intre in liga ilustra a politicienilor carora le scade popularitatea din pricina reformelor dure si juste pe care le aplica.
Daca Boc face comparatii cu staif, Basescu a ajuns la masuratori cu parlitii de profesori din Romanika, cu salariile de mizerie pe care le incaseaza. Presedintele a comparat public salariul sau – de nici doua mii de euro – cu bacsisul pe care il primeste un dascal pentru prestatia de la catedra. A rezultat ca ultimul este platit suficient pentru cat lucreaza, in comparatie cu timpul dedicat patriei de seful statului, care petrece mult mai mult in compania problemelor tarii.
Salariul prezidential e minuscul, sa recunoastem. (De-aia poate si fi donat asa de usor). Nicolas Sarkozy, de pilda, care nu trebuie sa se ridice pe varfuri pentru ca s-a ocupat pantofarul sau de asta – incaseaza aproape 20.000 de euro pe luna din meseria de presedinte. La banii lui isi permite sa-i evacueze pe tiganii romani di Hexagon, pe cand Traian trebuie sa-i integreze. Pe Bercea Mondialu’ era sa-l integreze in familie dupa ce interlopul tuciuriu i-a prins salba de cocosei la gat primei doamne a tarii.
Daca s-ar afilia la unul din sindicatele de pe piata, Traian Basescu ar putea obtine chiar spor de periculozitate si degradare pentru ca e ocupat pana peste cap cu problemele unei tari de mana a doua. Nu ca l-ar ajuta prea mult. Boc i-ar anula oricum toate sporurile, dar si le-ar putea castiga la negocieri dure in rand cu salahorii de la salubritate. Ar merge si un spor de rusine pentru ca spala zoaiele politicii de pe geamurile patriei, sa se vada curata Romanika din exterior. Daca ar fi distribuit intr-o piesa de Caragiale – si presedintele si-a castigat de mult un loc in creatiile lui nenea Iancu – Traian Basescu ar fi titularul replicii de imbarbatare a Coanei Politicii: „Zoaie, fii barbata!”.
Acuma, e drept ca dupa ce ti-ai asumat statutul de presedinte jucator, e normal sa petreci foarte mult timp in compania tarii tale. Problema e ca, in jocul asta, se trag de multisor lovituri de pedeapsa iar prelungirile abia acum urmeaza.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.