Preavize in deconcentratele brasovene

Preavize in deconcentratele brasovene

0 233

Sute de bugetari brasoveni asteapta sa afle daca sunt sau nu pe lista disponibilizarilor din septembrie. Numarul celor care vor parasi deconcentratele inca se negociaza, dar cele mai consistente concedieri se vor face la Casa de Pensii si la AJOFM. Pentru posturile cuprinse in organigrame angajatii vor sustine concursuri iar cei mai buni vor ramane in functii.
O parte din angajatii institutiilor publice subordonate Ministerului Muncii se asteapta sa primeasca in curand preavizele de concediere. Se pare ca cele mai multe disponibilizari vor avea loc la Casa de Pensii si la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca. Desi cifrele nu sunt batute in cuie, din septembrie organigrama Casei de Pensii va avea cu 16 posturi mai putin iar la AJOFM va fi redusa cu 13 locuri.
Si Agentia Judeteana de Prestatii Sociale Brasov se pregateste de noi disponibilizari. In restructurarea personalului de la AJPS se va lua in calcul o serie de criterii, cum ar fi populatia judetului, numarul si felul prestatiilor sociale platite beneficiarilor din judet si numarul acestora.
La AJOFM s-au anuntat deja mult mai multe disponibilizari colective, printre care si numerosi functionari publici. Mai norocosi sunt angajatii de la Inspectoratul Teritorial de Munca. Dupa ce in ianuarie au plecat 21 de angajati, acum s-au restructurat doar 5 posturi care erau oricum vacante. Criteriile dupa care au fost stabilite noile organigrame au avut in vedere marimea judetului si numarul de angajatori activi dar si numarul de contracte inregistrate, capitole la care Brasovul se situeaza in topul clasamentului judetelor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.