Brasovul de odinioara – Expozitia lui Cancescu la Castelul Bran

Brasovul de odinioara – Expozitia lui Cancescu la Castelul Bran

0 355

In acest week-end, a avut loc la Castelul Bran, vernisajul expozitiei de fotografie, „Brasovul de odinioara”.
Nu mai putin de 130 de fotografii au fost scoase din colectia privata a presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, pentru a fi expuse, pentru curiosi, la Castelul Bran.
Instantaneele sunt vechi de peste o suta de ani, datand din perioada 1851-1945, si infatiseaza o imagine romantata a Brasovului de epoca, atunci cand inca pe strada Lunga mai trecea tramvaiul sau cand in Piata Sfatului se mai adunau negustorii sa-si vanda marfa.
Nu lipsesc nici fotografiile care surprind imagini din al doilea razboi mondial. Cea mai veche fotografie din expozitie infatiseaza zona Liceului Sportiv.
„Vor fi in jur de 80 de fotografii din colectia personala a d-lui Cancescu. Sunt fotografii de mare valoare, unele si de acum 200 de ani!”, a precizat directorul Castelului Bran, Alexandru Priscu.
Colectia presedintelui Consiliului Judetean contine peste 7000 de piese.
In colectie se afla si poze realizate de doi celebri fotografi brasoveni, respectiv Carol Lehmann si Leopold Adler.
Potrivit lui Alexandru Priscu, director al Castelului, expozitia de fotografie este cel de-al patrulea proiect cultural prin care administratorii le ofera si altceva turistilor care ajung la Bran. Acesta a mai spus ca expozitia va ramane deschisa turistilor „cel putin” pana in luna septembrie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.