Epava elicopterului prabusit a fost taiata bucati

Epava elicopterului prabusit a fost taiata bucati

0 227

Ramasitele aviatorilor din elicopterul prabusit in Bucegi au fost identificate la Brasov. Echipamentele israeliene sofisticate aduse cu un camion la Laboratorul de Medicina legala a facut posibila identificarea a sase din cei 7 membri ai echipajului de la bordul elicopterului. Resturile au ajuns deja la Baza Boboc din judetul Buzau, unde au fost intampinate cu ceremonial militar si asezate in sicrie.
In paralel, in zona Curmatura Doamnelor din Masivul Bucegi, elicoptere Puma apartinand MAPN dar si elicoptere CH-53 – identice cu cel care s-a prabusit – au incarcat bucati din epava. Cantarind peste 10 tone, fuselajul carbonizat s-a dovedit prea greu pentru a fi ridicat integral in aer, motiv pentru care a fost taiat in bucati de militarii de la sol.
Vremea nefavorabila si relieful salbatic era ceea ce cautau in Romania participantii la misiunea Blue Sky, pe care militarii israelieni o desfasurau in Romania, dupa ce relatiile cu Turcia – unde se antrenau pana acum – s-au racit in urma incidentului in care fortele israeliene au torpilat o nava sub pavilion turcesc. Elicopterul prabusit in apropiere de Fundata se afla la primul zbor din cadrul acestei misiuni; din pricina cetii, pilotul nu a mai putut redresa aeronava suprinsa de un curent puternic. Astazi este zi de doliu in Israel

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.