Valoarea pagubelor inundatiilor ? Sute de milioane de euro…

Valoarea pagubelor inundatiilor ? Sute de milioane de euro…

0 314

Datele centralizate pana in prezent de autoritati arata ca totalul pagubelor produse de inundatiile inregistrate in ultimul timp depaseste cateva sute de milioane de euro. Premierul Emil Boc a declarat ca suma exacta a impactului bugetar al calamitatilor va fi stabilita in zilele urmatoare. El a mai precizat ca in acest context, Executivul va lua o decizie privind o posibila solicitare catre Fondul Monetar International de modificare a tintei de deficit bugetar.
Ministrul mediului, László Borbély, a declarat ieri ca Strategia nationala pentru prevenirea inundatiilor va fi finalizata in maxim trei saptamani si aprobata prin hotarare de guvern. De asemenea, László Borbély are in vedere si infiintarea unui departament special de mangement al apelor, pentru situatii de urgenta.
Totalul pagubelor produse de inundatii in acest an depaseste 400 milioane euro, potrivit datelor centralizate pâna acum, de catre autoritati. Valoarea ar putea ajunge la 450 milioane euro, sustin surse ministeriale. Potrivit acestora, o situatie finala va exista saptamâna viitoare. Premierul Emil Boc a declarat, astazi, ca autoritatile locale au transmis Guvernului peste 90% din centralizarile de evaluare a pagubelor produse de inundatii. Intrebat de jurnalisti daca va solicita Fondului Monetar International modificarea tintei de deficit bugetar ca urmare a pagubelor produse de inundatii, premierul a raspuns ca Executivul isi va face „socotelile” si va lua o decizie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.