Tigara electronica, dar si… ecologica

Tigara electronica, dar si… ecologica

0 301

Pot fi tigarile cu adevarat ecologice? O companie americana afirma ca a realizat un astfel de produs care nu emite deloc fum si nici scrum si care nu risca sa duca la producerea unor incendii. Desigur, tigara este electronica, insa ar fi mult mai “verde” decat produse similare deja existente pe piata. Oficialii americani au insa alta parere.
“Produsul nostru nu contine deloc gudron, monoxid de carbon sau alte toxine. In plus, ofera nicotina, insa fara a avea efecte nocive asupra plamanilor sau inimii”, spun reprezentatii companiei Green Smoke, care a lansat recent aceasta tigara electronica si ecologica, relateaza USA Today.
Tigarile electronice sunt niste dispozitive ce au un cartus care contine nicotina, arome si alte produse chimice. Acestea transforma nicotina, care da dependenta, intr-un vapor care poate fi inhalat. In aceste conditii, consumatorii de tutun spun ca mai mult inhaleaza, decat fumeaza.
In ciuda celor afirmate de compania producatoare, autoritatile americane din domeniul sanatatii spun ca toate tigarile electronice pe care le-au testat contin substante cancerigene.
Statele Unite au luat recent noi masuri anti-fumat, interzicand vanzarea de tigarete “light” sau interzicand companiilor din industria de tutun sa sponsorizeze evenimente sportive, muzicale sau culturale, restrangand distribuirea de esantioane gratuite si interzicand vanzarea de tigarete si tutun persoanelor sub 18 ani.
Odata cu intrarea in vigoare a acestei noi legi, Autoritatea sanitara americana, Food and Drug Administration (FDA), s-a declarat multumita de pasii inainte facuti. “Mai sunt totusi multe alte lucruri de facut pentru ameliorarea sanatatii publice printr-o reglementare eficienta a tutunului”, a declarat directoarea FDA, Margaret Hamburg.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.