Clasa zero, ocupata 97%

Clasa zero, ocupata 97%

0 238
54 de prichindei au ramas nerepartizati dupa prima etapa de inscrieri in clasa pregatitoare. Au ramas pentru cea de-a doua etapa din cauza ca parintii au optat pentru o alta scoala decat cea de circumscriptie si nu au bifat intoarcerea in cazul in care nu sunt destule locuri disponibile. La nivelul judetului Brasov 97 % dintre cererile de inscrieri in clasa pregatitoare au fost rezolvate din prima etapa.
In toate unitatile scolare din judetul Brasov au fost depuse 4233 de cereri de inscrieri pentru clasa pregatitoare dintre care au fost repartizati 4157 de copii. Din cauza ca unii parinti au optat pentru alte scoli decat cele din zona de domiciliu si s-a dovedit ca acolo nu au mai fost locuri la nivelul judetului 54 de micuti au ramas pe dinafara in aceasta prima etapa, spune Ariana Bucur – inspector scolar general ISJ Brasov.
In municipiul Brasov scolile 5 , 19 si 6 au fost cele mai cautate si din cauza inscrierilor mai multe decat locurile disponibile in toate cele trei unitati s-au organizat clase suplimentare de pregatitoare. La polul opus este Scoala 5 din Garcini Sacele unde nu s-au ocuptat toate locurile disponibile.
A doua etapa a inscrierilor in clasa pregatitoare este programata pentru perioada 8-17 mai.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.